grzech1991 Opublikowano 12 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2012 Witajcie Mam w domu starego notebooka optimusa. Pewnego dnia, nagle przestał działać internet. Przed sformatowaniem dysku, wyglądało na to, że gubił ustawienia z serwera dhcp po pewnym czasie. Postanowiłem sofrmatować dysk. Na karcie intela zintegrowanej wszystko jest ok, ale po pewnym czasie nie ma nagle internetu (połączenie z siecią jest). Postanowiłem użyć zwykłej, zewnętrznej tp-linka na USB. Tutaj co jakiś czas połączenie z siecią jest rozłączane po czym wznawiane ponownie ;/ Nie wiem co mam zrobić. Router mój to 1043nd tp-link. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinq123 Opublikowano 12 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2012 Masz na stale adres ip dla notebooka ustawiony ? Wysyłane z mojego XT910 za pomocą Tapatalk 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzech1991 Opublikowano 14 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2012 Dograłem QSS, zmieniłem czas dzierżawy na stałe i dalej ciągle się rozłącza. Karta tp-linka na usb jest 150mbps a wewnętrzna w standardzie G. W tej samej sieci pracuje drukarka, telefon czy tablet i jest wszystko OK. Ja już nic nie rozumiem, chyba pozostaje ciągnięcie kabla. Co najlepsze, raz z ciekawości połączyłem się przez wi-fi z routerem e586 (moim stacjonarnym, wewnętrzną kartą tp-linka na PCI w stndardzie g) i było identycznie jak na karcie intela. Internet raz był, raz go nie było. Router zrestarowałem i wszystko OK. Albo jakiś dziwny zbieg okoliczności, albo ktoś sobie cały czas hackuje a takie rzeczy wiem, że są na osiedlu. Wystarczyło zabezpieczenie WPA przez miesiąc i już było złamane. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...