Skocz do zawartości
grzech1991

Wi-fi w jednym komputerze odmawia współpracy, rozłącza się

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie

Mam w domu starego notebooka optimusa. Pewnego dnia, nagle przestał działać internet. Przed sformatowaniem dysku, wyglądało na to, że gubił ustawienia z serwera dhcp po pewnym czasie.

Postanowiłem sofrmatować dysk. Na karcie intela zintegrowanej wszystko jest ok, ale po pewnym czasie nie ma nagle internetu (połączenie z siecią jest). Postanowiłem użyć zwykłej, zewnętrznej tp-linka na USB. Tutaj co jakiś czas połączenie z siecią jest rozłączane po czym wznawiane ponownie ;/

Nie wiem co mam zrobić. Router mój to 1043nd tp-link.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dograłem QSS, zmieniłem czas dzierżawy na stałe i dalej ciągle się rozłącza. Karta tp-linka na usb jest 150mbps a wewnętrzna w standardzie G.

W tej samej sieci pracuje drukarka, telefon czy tablet i jest wszystko OK. Ja już nic nie rozumiem, chyba pozostaje ciągnięcie kabla.

Co najlepsze, raz z ciekawości połączyłem się przez wi-fi z routerem e586 (moim stacjonarnym, wewnętrzną kartą tp-linka na PCI w stndardzie g) i było identycznie jak na karcie intela. Internet raz był, raz go nie było. Router zrestarowałem i wszystko OK.

Albo jakiś dziwny zbieg okoliczności, albo ktoś sobie cały czas hackuje a takie rzeczy wiem, że są na osiedlu. Wystarczyło zabezpieczenie WPA przez miesiąc i już było złamane.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi