Koju Opublikowano 13 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2012 (edytowane) Witam Mam szybkie pytanko odnośnie pamięci, mianowicie czy kość KVR800D2N5/2G Kingstona będzie pracowała z taką samą kością w trybie dual channel. Kość jest dwustronna jeśli to ma jakieś znaczenie. Edit: Na stronie producenta piszę że ta kość nie pracuje w dualu ale spotkałem kilka aukcji gdzie piszą że kości są sparowane :/ Zapytam może inaczej .... Płyta EP31-DS3L obsadzony jeden slot KVR800D2N5/2G. Chce dorzucić drugie 2 GB i nie wiem czy dać KVR800D2N5K2/2G czyli 2 x 1 GB w dualu czy dokupić taką samą kość jak mam aktualnie. Proszę o podpowiedz jak to ma się w praktyce. Z góry dziękuję za informacje. Edytowane 14 Grudnia 2012 przez Koju Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
innocentX2 Opublikowano 14 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2012 Lepiej będzie jak kupisz taką samą jak masz aktualnie, bo później mobas zrówna je do siebie albo w ogóle nie sparuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niezły Apacz Opublikowano 14 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2012 Zdecydowanie lepiej mieć 2 takie same kości,wtedy nie powinno być problemu z pracą w trybie dwukanałowym.W ostateczności sprzedajesz obecną kość i kupujesz zestaw sparowanych kości,tj dobranych przez producenta. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koju Opublikowano 14 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2012 Sprzedaż aktualnej odpada (platforma dość stara więc za bardzo nie ma co w nią ingerować) poprostu chcę dorzucić drugie 2 GB ale zbytnio się na tym nie znam żeby to hulało bez błędów na ramie. Reasumują dokupuje drugą taką samą używke i działają jako single ? 2 x 2GB widziane w systemie 4 GB ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 14 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2012 Dokup drugą kość 2GB. Chipset P31 ma poważne ograniczenia jeśli chodzi o obsługę pamięci. Praktycznie aby wykorzystać więcej niż dwa sloty, musiałbyś mieć pamięci jednostronne. Nie wiem jak ceny obecnie stoją. Na giełdzie jeden użytkownik miał do sprzedania dwie kości po 2GB w cenie 60zł za kostkę. Wtedy możesz sprzedać ewentualnie swoją kość. Pamięci Kingstona sa dość popularne, nie powinno być problemu z dopasowaniem podobnej/takiej samej kości. System 32bit będzie widział w granicach 3,25-3,5GB. OS 64bit zobaczy całość. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koju Opublikowano 14 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2012 (edytowane) Praktycznie aby wykorzystać więcej niż dwa sloty, musiałbyś mieć pamięci jednostronne. Nie będę się bawił w dual channel ponieważ moja kostka nie pracuje w tym trybie,wiec mam zajęty tylko jeden slot.Chcę tylko wiedzieć czy jak dokupie drugą taka sama kość (też powiedzmy dwustronną) KVR800D2N5/2G czy nie będą kolidowały ze sobą na tej płycie i czy winda 32 bity zczyta ~ 3,5 GB całości ? Oczywiście kości nie będą pracowały w dualu. Ehh coś źle doczytałem ;) Temat do zamknięcia wszystko jasne. Dziękuje Edytowane 14 Grudnia 2012 przez Koju Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...