nedudej Opublikowano 14 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2012 Witam, w kompie posiadam gtx 660 windoforce, i5-3570k, dysk ssd i nieszczęsny zasilacz xfx 650w pro Chciałbym zasilacz wymienić na coś pasywnego/półpasywnego bo to jedyna część która mi hałasuje w kompie, jedynie ten zasilacz słyszę... wiem, że może przesadzam, ale komputer praktycznie chodzi 24h/7, mam na nim swój serwerek i ogólnie w nocy potrafi ten szum irytować, jaki polecacie inny zasilacz? myślałem nad BQ L8-CM-530W ale nie wiem czy będzie cichy? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romek Opublikowano 14 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2012 be quiet L8 CM działa na podzespołach HEC. Tu masz test pure power L8 630W (test). Tak ten zasilacz będzie cichy. Jak masz trochę wiedzy to możesz wymienić wentylator w swoim xfx bo faktycznie potrafi hałasować po dłuższym użytkowaniu. Pasywne zasilacze to drogie zabawki i do takiej konfiguracji nie polecam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...