Skocz do zawartości
juniper

Płyta, procesor, ram

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Obecnie na pokładzie mam:

MOBO : Gigabyte GA-M68M-S2P

CPU : Athlon 6000+

RAM : DDR2 4GB

GPU : 6670

Zasilacz:: XFX 550

Szukam czegoś bardziej wydajnego, przyszłościowego. Chciałbym wydać na sprzęt + - 500 zł (czyli mobo/CPU/RAM), pozostawiając sobie otwartą furtkę czyli możliwość zmiany procesora na jakiś wydajniejszy bo podejrzewam że w tej kwocie nie będzie żadnego "potwora" Dołączona grafika Całkiem wypadłem z tematu sprzętu i nie mam kompletnie pojęcia w co celować i co się teraz najbardziej opłaca. GPU na razie chcę zostawić. Zasilacz mam dość solidny chyba więc nie powinno być problemu Dołączona grafika Nie będę nic podkręcał, gram okazyjnie bo mam jeszcze XBOX'a ale wiadomo chciałbym żeby podzespoły fajnie ze sobą "grały" i były jak najbardziej wydajne jak na tą cenę.

Edytowane przez juniper

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Celeron G550 + MSI B75A-G43 lub tańsza MSI B75MA-E33 + Goodram 4GB DDR3 1 333 mhz .

Celek sporo wydajniejszy niż X2 6000+ , do tego chłodniejszy .

Przyszłościowe płyty - SATAIII , USB 3.0 , wsparcie dla najnowszych procków Intela - za jakiś czas jak będziesz miał kasę to wsadzisz I5 3470 i żaden procek AMD mu nie podskoczy .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Celeron Sandy Bridge to bardzo wydajny procek - wydajność ma na poziomie E7xxx , czasami przegania E8xxx albo nawet Q6xxx , zależy od softu - SB ma bardzo dużo wydajność w przeliczeniu na rdzeń - w grach gdzie liczą się mocne 2 rdzenie G550 będzie górą .

G860 ma o 400 mhz wyższe takty i o 1mb więcej cache - staje w szranki z E8400 czy Athlonami II X3 a czasami nawet X4 .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi