Skocz do zawartości
DrAg

Gainward GeForce4 Ultra/650 VS Prolink GeForce4Ti 64mb

Rekomendowane odpowiedzi

Chodzi mi przedewszystkim o mozliwosci OC, jakość obrazu i wasze odczucia w stosunku do tych kart (jesli takie macie). Qpiłbym gainwarda ale z tego co czytałem jego pamięci 3.5ns są słabsze od hynixów 4ns siedzących na prolinku , pozatym gainward nie ma wyjscia tv no i jest troche droższy. Czy opłaca qpic karte z gorszym "wyposażeniem" dla samej firmy (zawsze chciałem miec taką czerwoną grafe w kompie :lol: ) :?: :?: :?:

A co do prolinka wydaje mi sie ze pod względem wydajność/cena to narazie najlepszy model do qpienia na rynku (z gf4ti4200)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chodzi mi przedewszystkim o mozliwosci OC, jakość obrazu i wasze odczucia w stosunku do tych kart (jesli takie macie). Qpiłbym gainwarda ale z tego co czytałem jego pamięci 3.5ns są słabsze od hynixów 4ns siedzących na prolinku , pozatym gainward nie ma wyjscia tv no i jest troche droższy. Czy opłaca qpic karte z gorszym "wyposażeniem" dla samej firmy (zawsze chciałem miec taką czerwoną grafe w kompie :lol: )  :?:  :?:  :?:

A co do prolinka wydaje mi sie ze pod względem wydajność/cena  to narazie najlepszy model do qpienia na rynku (z gf4ti4200)

musisz sam zadecydować. mam prolinka jakość obrazu jest b.dobra i na tv-out i na monitorze co do o/c to chodzi bez zająknięcia na 300/600 na standartowym chłodzeniu. karta jest b.dobrze wykonana. wcześniej miałem diamonda(czy jakoś tak), matroxa, asusa także mam z czym porównywać. gainward robi dobre karty ale jest trochę przereklamowany. ja przy kupnie brałem pod uwagę prolinka i leadteka wybrałem prolinka i nie żałuje :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

też mam tego prolinka i jestem z niego bardzo zadowolony / faktycznie 300/600 to dla niego bułka z masłem :) i nawet można scierpieć ten ochydny złoty wentylator ( mnie by bardziej pasil niebieski bo mi do kolorku kompa by pasowało :)/

ale faktem jest że jeszcze nie sprawdzałem wyjścia tv / bo tv mam raptem o 2 cale większy niz monitor :)/

pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

DrAg 

nie wystarcza ci juz GF3Ti500????. Nie wiem poc co zmieniac i tak na tym i na tym ci wsio ladni chula i bedzie chulac.

Widzisz ja juz qupując tego gf3ti500 zamówiłem gf4ti4200 , a jak juz bedzie ten gf4 to oddaje gf3 i dodaje tylko tyle zl ile wynosi róznica cenowa. Więc czemu nie?????? :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chodzi mi przedewszystkim o mozliwosci OC, jakość obrazu i wasze odczucia w stosunku do tych kart (jesli takie macie). Qpiłbym gainwarda ale z tego co czytałem jego pamięci 3.5ns są słabsze od hynixów 4ns siedzących na prolinku , pozatym gainward nie ma wyjscia tv no i jest troche droższy. Czy opłaca qpic karte z gorszym "wyposażeniem" dla samej firmy (zawsze chciałem miec taką czerwoną grafe w kompie :lol: )  :?:  :?:  :?:

A co do prolinka wydaje mi sie ze pod względem wydajność/cena  to narazie najlepszy model do qpienia na rynku (z gf4ti4200)

Nie chciałbyś sprzedać tego GF3 TI 500 ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja tu chyba jako jedyny mam gainwarda geforce 4 ultra 650 no i moje wrazenia sa znakomite.

Karta bez zadnych problemow pokreca sie do parametrow ti 4400 czyli 275/550 (na niej wyciagnolem 9050 markow w 3dmarku 2001 na defaul, procek nie krecony).

Do tego dochadza szybkie 3.5ns pamiatki. NIe probowalem krecic dalej bo narazie mi to wystarczy ale mysle ze na 300/600 by poszedl!

Ale wybor juz nalezy do ciebie czy kupisz prolinka za 720zl czy gainwarda za 780zl!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ale mysle ze na 300/600 by poszedl!

to sprawdz czy by poszedł bo domniemać to ja mogę że mój prolink to spoko na 400/700 bedzie smigał. a jak napisali na twojepc to te pamiątki są sporo gorsze od hynix-ów 4ns i ten gainward im poszedł nie wiele więcej niż go wykręciłeś. prolink na 300/600 chodzi bez problemu w gainwardzie o takich wartościach można zapomnieć :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to sprawdz czy by poszedł bo domniemać to ja mogę że mój prolink to spoko na 400/700 bedzie smigał. a jak napisali na twojepc to te pamiątki są sporo gorsze od hynix-ów 4ns i ten gainward im poszedł nie wiele więcej niż go wykręciłeś. prolink na 300/600 chodzi bez problemu w gainwardzie o takich wartościach można zapomnieć :D

no ale gainward na 275/550 jest wydajniejszy niz twoj prolink na 300/600!

Zaloze radiotory na pamieci to zobacze ile sie wykreci

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no ale gainward na 275/550 jest wydajniejszy niz twoj prolink na 300/600! Zaloze radiotory na pamieci to zobacze ile sie wykreci

Co do tego stwierdzenia nie jestem pewien...Ale zeby to sprawdzic trzeba by dokonac testow na identycznych kompach...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

na durniu 1066 i nie kręconym prolinku mam 7456 w 3dmarku2001se a ty 9050 na axp1500+ i kręconej karcie więc o czym ty mówisz gościu. chyba procki nie te :lol:

1500jednostek roznicy to moim zdaniem b.duzo!

podkrec prolinka na te 300/600 i powiedz jaki masz wynik zobaczymy jaka bedzie roznica

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1500jednostek z samego procka? co ty chory

gościu gf2ti na durniu 1000 miał 4000 a na axp1500+ u kumpla 4600 a co dopiero gf4ti.

a poza tym dochodzi procek u mnie i kręcenie karty bo jak można było przeczytać moje 7456 jest bez kręcenia karty

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Duron 1000@(8x133)

cos ci sie nie pomyliło ??? PS .... czemu go nie puscisz na 1.2 9x133 ??? niektorym bez modyfikacji vcore chodzi ???

nic się nie pomyliło jak testowałem na gf2ti to na 1000(10x100) a jak gf4ti to było 1066(8x133) także spox :D

puszczałem (9x133) ale czasem mi się system restartował. więcej pokombinuje pod koniec miecha bo teraz nie mam czasu na długotrwałe testowanie. i tak mam zamiar wymienić proca.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no ale gainward na 275/550 jest wydajniejszy niz twoj prolink na 300/600!

Zaloze radiotory na pamieci to zobacze ile sie wykreci

8O Lekka przesada to za mało powiedzane :) , roznice mogą byc minimalne a nie takie o których piszesz :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja jestem ciekawy co przyniosą testy 3dlabs T10; ATI R300; Matroxa P...  i jak to się odbije na cenach kart wogle. i ciekawe jaka firma będzie w tym roku na TOP-ie :?

Bardzo dobrze że pojawiło sie teraz na rynku tylke kart. Ja tam licze na ostry spadek cen

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja jestem ciekawy co przyniosą testy 3dlabs T10; ATI R300; Matroxa P...  i jak to się odbije na cenach kart wogle. i ciekawe jaka firma będzie w tym roku na TOP-ie :?

Bardzo dobrze że pojawiło sie teraz na rynku tylke kart. Ja tam licze na ostry spadek cen

ostry spadek cen i nowe rewolucyjne rozwiązania czego sobie i wam życze :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...