Jose Morales Opublikowano 15 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2012 Cześć. Moje pytanie być może wyda się specjalistom naiwne, ale dla mnie jest bardzo ważne. Obecnie mam płytę Asus P5Q-E na ktorej mam dwa dyski SSD w raid 0. Na tych dyskach mam trzy parycje - C system, D programy i G plik wymiany. Modernizuję komputer i przesiadam się na płytę ASUS P8Z77-V PRO. I tu pytanie: czy dyski wystarczy podpiąć i raid zostanie automatycznie wykryty lub po stworzeniu nowej macierzy dane zostaną zachowane? czy w ogóle taka przesiadka będzie działać (drivery itp), czy raczej będzie trzeba zrobić pełną instalację systemu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 16 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2012 Wszystko będzie działać tak samo jak dotychczas. BTW masz kompletnie bezsensowny podział partycji jak na SSD 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jose Morales Opublikowano 16 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2012 (edytowane) Wszystko będzie działać tak samo jak dotychczas. BTW masz kompletnie bezsensowny podział partycji jak na SSD Dzięki za odpowiedź. Czy jeżeli nową płytą nie będzie Asus a MSI Z77A-G45 to coś się zmieni odnośnie bezproblemowego podpięcia dysków? A co do partycji, to wynika to z tego, że po zamontowaniu tych SSD sklonowałem raid, który miałem wcześnej na dwóch dyskach HDD. Może jakieś sugestie co do prawidłowego podziału? Edytowane 16 Grudnia 2012 przez Jose Morales Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 16 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2012 Tak, jedna cała partycja. Marka plyty nie ma znaczenia, istotny jest mostek południowy. A każdy mostek Intela będzie tu działał i odczytywał macierz z innej wersji. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jose Morales Opublikowano 17 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2012 Dziękuję! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...