scratix Opublikowano 16 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2012 Sprawdziłem parę gier i w każdej tekstury które są polożone ok 30m dalej są strasznie niewyraźne, rozmazane. Wokół mojej postaci rozciąga się kreska która wyostrza te tekstury, ale robi to bardzo drastycznie. Zainstalowanie innych sterowników nic nie dało. http://imageshack.us/a/img502/6020/farcry22012121609372297.png http://imageshack.us/a/img829/5010/farcry22012121609372783.png Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 16 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2012 Pewnie niewiele mówi Ci pojęcie filtrowanie anizotropowe? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scratix Opublikowano 16 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2012 Coś mi tam mówi, nieważne czy ustawie x16 czy całkowicie wyłączę nic to nie daje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 16 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2012 Naprawdę? Bo opis pasuje do tego że masz trójliniwe/najniższe ANIZO i podczas ruchu widzisz krawędź filtrowania. Do tego nie nadpisujesz ustawień przez sterownik tylko w grach każda ma swoją. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scratix Opublikowano 16 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2012 (edytowane) Proszę oto moje ustawienia. Edytowane 16 Grudnia 2012 przez scratix Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 16 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2012 Miło wiedzieć że masz NV. Przestaw Anizo na x16. Na statycznych obrazkach nie widać tego jak w ruchu także możesz podać listę gier to może coś odpalę i porówna się screeny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scratix Opublikowano 16 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2012 Far Cry 2, Crysis 2, World Of Tanks Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 16 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2012 Dobra odpalę coś z C2 ( o ile mi się save'y zachowały ) i zrzucę różnicę pomiędzy Anizo przez grę a w sterowniku... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scratix Opublikowano 16 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2012 (edytowane) Tutaj doskonale widać tą krechę na ścianie (koło kontenera z prawej). Może mam jakąś felerną wersje karty bo nie zauważyłem czegoś takiego na mojej poprzedniej karcie 8800 GTS. A czy może mieć wpływ też to że jadę na przejściówce DVI > D-SUB a mój monitor ma kilka lat (CRT). Słyszałem ze nowe karty gryzą się ze starymi monitorami. Edytowane 16 Grudnia 2012 przez scratix Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 16 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2012 A czy może mieć wpływ też to że jadę na przejściówce DVI > D-SUB a mój monitor ma kilka lat (CRT). Słyszałem ze nowe karty gryzą się ze starymi monitorami. No niebardzo jest taka szansa. Wymuś w ustawieniach sterowników Anizo x16. Masz tam coś takiego jak "filtrowanie tekstur ujemna kompensacja" ustawione na zezwól - co się dzieje jak dasz na "zabroń"? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 16 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2012 Zablokuj ujemną kompensację. Moje ustawienia na 460GTX I zrzut z C2 ( Sudden Impact ) klik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scratix Opublikowano 16 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2012 Zmieniłem ustawie na takie jak masz ty, niestety nic to nie dało. Może program do OC od Gibabyte coś porobił zainstalowałem go tylko dlatego żeby kontrolował prędkość wentylatorów, a parę razy zawiesił mi PC informując później że karta została przekręcona mimo że cały czas chodzi na stocku, Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 16 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2012 (edytowane) Ja bym profilaktycznie odinstalował te śmieci od Gigabyte, odinstalował sterowniki karty graf. i zainstalował stery do grafy najnowsze ze strony nVidia (nawet jeśli obecnie zainstalowane masz najnowsze, to reinstall nie zaszkodzi). Ale nie instalowałbym tych rzeczy od Gigabyte. I zobacz czy się coś zmieniło. Ew. pozostaje jeszcze (możesz to zrobić teraz) załadowanie domyślnych ustawień sterowników ... profil na najlepszą jakość. Edytowane 16 Grudnia 2012 przez Kyle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 16 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2012 Ok, znalazłem miejscówkę i mam to samo. Deal with it - LoD. C2 tak ma https://www.dropbox.com/s/h5sh0491o65tses/Crysis2_2012_12_16_13_33_36_853.png http://www.youtube.com/watch?v=Cm7CX9OVe8Q Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scratix Opublikowano 16 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2012 (edytowane) Niestety muszę to potwierdzić, specjalnie włożyłem 8800 GTS i nie żadnej różnicy względem 660. No nic trzeba będzie z tym jakoś żyć, o ile w C2 nie daje się to tak bardzo we znaki o tyle w FC2 jest to bardzo oczojebne, ciekawe jak to wygląda w trójce skoro to ten sam silnik... Edytowane 16 Grudnia 2012 przez scratix Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaciekCi Opublikowano 16 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2012 Silnik nie determinuje wartości LoD. W trójce możesz ustawić na naprawdę daleko, tyle, że raczej wymaga to mocniejszego sprzętu niż 660. ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scratix Opublikowano 19 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2012 (edytowane) Znalazłem fajny temat https://forums.geforce.com/default/topic/501079/-33-gtx580-lod-issue-club-33-nvidia-we-want-you-to-fix-this-now-33-/ Jak widać nie jest to raczej wina gier. Edytowane 19 Grudnia 2012 przez scratix Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...