Skocz do zawartości
scratix

Niewyraźne tekstury w grach

Rekomendowane odpowiedzi

Sprawdziłem parę gier i w każdej tekstury które są polożone ok 30m dalej są strasznie niewyraźne, rozmazane. Wokół mojej postaci rozciąga się kreska która wyostrza te tekstury, ale robi to bardzo drastycznie. Zainstalowanie innych sterowników nic nie dało.

http://imageshack.us/a/img502/6020/farcry22012121609372297.png

http://imageshack.us/a/img829/5010/farcry22012121609372783.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dołączona grafika

Tutaj doskonale widać tą krechę na ścianie (koło kontenera z prawej).

Może mam jakąś felerną wersje karty bo nie zauważyłem czegoś takiego na mojej poprzedniej karcie 8800 GTS.

A czy może mieć wpływ też to że jadę na przejściówce DVI > D-SUB a mój monitor ma kilka lat (CRT). Słyszałem ze nowe karty gryzą się ze starymi monitorami.

Edytowane przez scratix

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A czy może mieć wpływ też to że jadę na przejściówce DVI > D-SUB a mój monitor ma kilka lat (CRT). Słyszałem ze nowe karty gryzą się ze starymi monitorami.

No niebardzo jest taka szansa.

Wymuś w ustawieniach sterowników Anizo x16. Masz tam coś takiego jak "filtrowanie tekstur ujemna kompensacja" ustawione na zezwól - co się dzieje jak dasz na "zabroń"?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zmieniłem ustawie na takie jak masz ty, niestety nic to nie dało. Może program do OC od Gibabyte coś porobił zainstalowałem go tylko dlatego żeby kontrolował prędkość wentylatorów, a parę razy zawiesił mi PC informując później że karta została przekręcona mimo że cały czas chodzi na stocku,

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja bym profilaktycznie odinstalował te śmieci od Gigabyte, odinstalował sterowniki karty graf. i zainstalował stery do grafy najnowsze ze strony nVidia (nawet jeśli obecnie zainstalowane masz najnowsze, to reinstall nie zaszkodzi). Ale nie instalowałbym tych rzeczy od Gigabyte. I zobacz czy się coś zmieniło. Ew. pozostaje jeszcze (możesz to zrobić teraz) załadowanie domyślnych ustawień sterowników ... profil na najlepszą jakość.

Edytowane przez Kyle

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niestety muszę to potwierdzić, specjalnie włożyłem 8800 GTS i nie żadnej różnicy względem 660. No nic trzeba będzie z tym jakoś żyć, o ile w C2 nie daje się to tak bardzo we znaki o tyle w FC2 jest to bardzo oczojebne, ciekawe jak to wygląda w trójce skoro to ten sam silnik...

Edytowane przez scratix

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi