effect Opublikowano 16 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2012 Mam taką sytuację. Płyta 1156, i3-540 i zasilacz 350W z 4-pinową wtyczką dla CPU, na płycie jest wejście dla 8pinów, ale o ile pamiętam to 4 piny były zasłonięte. Mogę po prostu podpiąć 4-pinowy kabelek ? (pomijam kwestię mocy zasilacza, ten komputer będzie tylko do biura). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gerlath Opublikowano 16 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2012 Oczywiście, 8pin wymagane może być do najwyższych procesorów i ostrego OC. Sądzę że nawet z i5-2500 nie byłoby problemów(a właściwie to wiem- miałem tak przez pewien czas i nawet oc się dało robić). A jak nie masz mocnej karty to sensowny zasilacz 350W mógłby ciągnąć dwie takie konfiguracje jak Twoja Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toms83 Opublikowano 17 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2012 Bez problemu. Mam Seasonica SII-380W i też ma "tylko" 4Pin wtykę a mobas ma 8 dziurek. Wszystko działa bez zająknięcia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
effect Opublikowano 17 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2012 Tak czułem, dzięki za odpowiedź. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niezły Apacz Opublikowano 17 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2012 Nie każdy zasilacz dysponuje złączem 8 pinowym,więc producenci płyt głównych czasem zakrywali dodatkowe gniazdo zaślepką. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...