solmyr Opublikowano 19 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2012 Mam problem z podłączeniem do sieci domowej urządzenia wielofunkcyjnego brother 7065. Podłączam go do wag200g. Występuje brak komunikacji między tymi urządzeniami i tak: -gdy włączę DHCP to nadawny jest IP i widzę urządzenie z DHCP list w routerze, ale nie mogę nawiązać z nim połączenia -gdy ustawiam konfigurację recznie z drukarki - (w zakresie DHCP lub poza nim) to nie widać jej w lanie. Resetowałem oba urządzenia i bez efektu. Konfigurację wpisuję prawidłowo - zgadzają się ip, maski etc. Połączenie jest po kablu, nie mam żadnych opcji typu ap isolation włączonych. Problem w linksysyie jedyniy jaki zauważyłem to powolne dziłanie manu (czasem nawet nie ładują się poszczególne strony menu). Nadpisywałem cały firmware linksys`a - ale bez rezultatu. Urządzenie podłączone do sieci poprzez liveboxa tpsa - działa poprawienie. Stąd moje przypuszczenie że coś nie tak jest z tym linksysem, ale poza tą drukarką cała sieć funkcjonuje poprawnie. Proszę o pomoc, co można z tym zrobić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheGent Opublikowano 30 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2012 może Sprawdź jak działa ich dział obsługi technicznej i doradztwa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...