Ojcze Samotni Opublikowano 19 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2012 (edytowane) Nie udało się uzyskać odpowiedzi w temacie o zestawach komputerowych.... Dysponuję zestawem: płyta - asrock n68c-s ucc procesor - athlon II x3 455 pamięć - 4 gb grafika - gf 9600 gt monitor - 24 cale full hd Ma zawitać w tym zestawieniu karta graficzna http://www.morele.ne...pmd1gd5-483331/. W związku z tym mam pytanie. Czy ta płyta nie będzie ograniczać w żaden sposób tej karty? Widzę w specyfikacji, że nie ma pci-e 2.0 tylko 1 x PCI Express x16. Czy to również da radę przy nowej karcie czy zastanowić się od razu nad zmianą płyty głównej? Pytanie drugie. Czy jeśli mam zmieniać płytę główną zostać przy platformie amd czy przesiadać się na intel'a? Zaznaczam, że nie podkręcam i nie będę tego raczej robił. Gram raczej sporadycznie i powiem szczerze, że od biedy nawet ten 9600 gt mi wystarcza... gdyby nie to, że całkiem głośno wieje. Jakie kroki podjąć przed zakupem HD7770? Edytowane 19 Grudnia 2012 przez Ojcze Samotni Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leon166 Opublikowano 19 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2012 1. Płytka na 99% ma pci-e 2.0 2. Jeśli zmieniać całą platformę to na intela. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ojcze Samotni Opublikowano 19 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2012 Dobra, udało mi się ustalić w necie, że płyta posiada pci-e 1.0 http://www.hardwaresecrets.com/article/ASRock-N68C-S-UCC-Motherboard-Review/1048. Jak rozumiem nie ma większego sensu pakować do niej grafiki typu hd7770? Przesiadka na intela według zestawów w pure.pc to koszt 360 zł przy procku G550 i około 450 przy G860. Jak te procki wyglądają na tle athlon'a II x3 455? Z drugiej strony za samą płytę pod athlon'a którego posiadam muszę dać około 250 zł. Czy warto się przesiadać na intel'a czy lepiej pozostać przy amd w moim wypadku i kupić jedynie płytę? Nie kręcę, dużo nie gram a jeśli już to detale nie muszą być maksymalne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 19 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2012 Kupić jedynie kartę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
łopian Opublikowano 19 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2012 Szczerze to wątpię, że pcie 1.0 ograniczy tą kartę. Ja bym wsadzał spokojnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...