Ulcaster Opublikowano 21 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2003 Jaki jest najlepszy gf4mx tzn. szybkościowo, z najlepszą grafiką i najlepszy do podkręcania? Oraz czy warto go kupic ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grinch Opublikowano 21 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2003 Odrazu mowie ze nie warto kupowac mx'a. IMHO dozbierac i kupic sobie R9100 za 325zł ktory bedzie 100 razy lepszy od tego syfu jakm są wszystkei gf'y z seri mx :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ulcaster Opublikowano 21 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2003 ok dzięki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jordi23 Opublikowano 21 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2003 popieram grincha wszystkie gf 4 MX to karty nie warte pieniedzy, ale jezeli juz bardzo chcesz kupic to najlepszy jest gf4 MX-460 , nie wiem czy sa jeszcze w sprzedazy ale to byly najszybsze z mx (i pamietaj nie patrz na szybkosc AGP bo to bzdura) pozdro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
2002JSQ Opublikowano 21 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2003 Dodam tylko jedno: JAK JUZ MX TO UNIKAJ SERII "SE" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
UfoK Opublikowano 21 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2003 Ja mam Gf4mx Gainwarda. Model taki jak w podpisie. Nie kręciłem bardziej bo na tylko tyle pozwala mi program Expert Tool jak będe miał troszeczke więcej czasu to mam nadzieje że przekrocze te 700mhz na pamięciach. Co do opłacalności zakupu mx to rzeczywiście się chyba nieopłaca lepiej już kupić jakiego 9100. Swojego nie kupowałem, tylko dostałem w zamiane z serwisu gdyż moja poprzednia karta się gf2mx Gainwarda się zepsuł i w serwisie nie mieli ich to wymienili mi na gf4mx. Jak narazie jestem zadowolony z mx choć bawie się nim dopiero 3 dni. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vengeance Opublikowano 21 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2003 e no to elegancko ci wymienili :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
UfoK Opublikowano 21 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2003 e no to elegancko ci wymienili :DNo właśnie też jestem z tego faktu bardzo zadowolony. Darmowa przesiadka z gf2mx na gf4mx i do tego tak fajnie się kręcącego to naprawde super sprawa. Dlatego polecam właśnie firme Gainward bo mają super serwis. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kalwas Opublikowano 21 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2003 JA tam w sumie i tak bym wolał kupić najszybszą z 4MX440 niż najsłabszą z R9100 a dlaczego. A no dlatego że takim R9100 już żadnych pożądnych wyników nie osiągne a takim Gainwardem moge zawalczyć choćby o pierwszą 10 w 3D Marku 2001Se. Wsumie mnie grafa jest tylko do testów potrzebna. Z tego co zauważyłem to chyba kupie dwie grafiki jedna coś w stylu tego Gainwarda 4MX440 z pamięciami BGA 3.6ns (czyli max wypasiona grafa w swojej kategori) i Matroxa G400 16MB SGRAM. Jeden do testów drugi do pracy normalnej. Dlatego mam dylemat jaką grafike kupić. Wygląda na to że mam taki wybór 1. Do 300 GeForce 4MX440 Gainwarda z 3.6ns pamięciami ale AGPx4 (zawsze te x8 to dodatkowe 1-2% wydajności a to sporo w walce o pierwsze miejsce) 2. Do 400 Radeon 8500 PRo można kupić jeszcze na Allegro. ( i to chyba byłby najlepszy wybór następny opłacalny to dopiero R9500) 3. Do 500 jakiś Ti4200 na AGP x8 4. Do 600 luka w tej cenie najwyżej Tit4200 128MB albo 64MB ale firmówka 5. Do 700 Radek 9500 6. więcej szkoda mi kasy. Może kiedyś jak człowiek będzie zarabiał kupe szmalu to sobie pozwoli na takiego R9800 Pro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicky Opublikowano 21 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2003 Obradzam jak poprzednicy gf4mx, jak jesteś jak zdecydujesz się na Ati to jakiś taki np Szafirek R9100. Jak jesteś wierny nVidi i mądry bo chcesz grać a nie zmnieniać co 3dni bios karty i szukać sterów do każdej gry jaka wydże to polecam GEFORCE3 najlepiej markowe- Gainward Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
QbaS Opublikowano 21 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2003 JA tam w sumie i tak bym wolał kupić najszybszą z 4MX440 niż najsłabszą z R9100 a dlaczego. A no dlatego że takim R9100 już żadnych pożądnych wyników nie osiągne a takim Gainwardem moge zawalczyć choćby o pierwszą 10 w 3D Marku. Jaki ty glupi jestes :lol: rzeciez r9100 w grach sie duzo lepiej sprawuej niz gf4mx a 3dmarka to o dupe roztrzaskac (choc i tutaj r9100 bedzie mial wiecej pkt) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kalwas Opublikowano 21 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2003 JA tam w sumie i tak bym wolał kupić najszybszą z 4MX440 niż najsłabszą z R9100 a dlaczego. A no dlatego że takim R9100 już żadnych pożądnych wyników nie osiągne a takim Gainwardem moge zawalczyć choćby o pierwszą 10 w 3D Marku. Jaki ty glupi jestes :lol: Szkoda to komentowac to tylko o tobie dobrze swiadczy :roll: rzeciez r9100 w grach sie duzo lepiej sprawuej niz gf4mx a 3dmarka to o <font color="#FF0000">[ciach!]</font> roztrzaskac (choc i tutaj r9100 bedzie mial wiecej pkt)Wybraź sobie że niekórzy nie grają wogóle w gry a jak już to bardzo mało. Mnie cały czas schodzi na szkołe i kombinowanie z chłodzeniem i overclockingiem mojego kompa. I wcale bym nie powiedział że 4MX440 Gainwarda z 3.6ns pamięciami albo Albatron za 260zł jest o wiele wolniejszy, max to 10%, od Radka 9100 Saphira, mówie o wersji DDR i 128bitowej, za 315 z tym że tego drugiego niewiele podkręcisz a te 2 pierwsze o nawet 30-40%. Przy takim OC to osiągnoł bym około 9500pkt. Póki co nie narzekałem na wydajność swojej grafy włącznie z demem alpha Doom 3. Żeby nie było że jestem gołosłowny http://service.futuremark.com/compare?2k1=6376037 QbaS chyba nie rozumiesz idei posiadania kompa dla Overclockingu ty masz swojego do grania ja do podkręcania i modowania a to jest zupełnie odręna sprawa. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M79 Opublikowano 21 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2003 Kalwas LOL. Kupujesz karty dla 3dmarka, albo vmodow, bo na gry jestes juz za dorosly? hahaha Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
QbaS Opublikowano 21 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2003 jak nie grasz w gry to do modowania wystarczylaby ci zupelnie riva badz s3 a jak chcesz bic rekordy w 3dmarku to ta grafa sie nie nadaje gdyz w 3dmark 2k3 nie bedziesz mogl nic zobaczyc Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kalwas Opublikowano 21 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2003 Kalwas LOL. Kupujesz karty dla 3dmarka, albo vmodow, bo na gry jestes juz za dorosly? hahahaNo raczej tak. Ostatnio gralem w GTA Vice City moze z 30minut i mi sie znudzila. Gry strasznie poyeraja czas a i tak ostatnio nic ciekawego nie wzszlo od czasow co by mnie zainteresowalo. Mam inne priorytety niz granie wole wyciagac 8 poty ze sprzetu dla idei niz dla gier takie zboczenie. Bo jaki jest sens wzdawac na Ram 250zl zamiast 110 tylko po to by poscic go na 220MHz 2-2-5 Cas 2. Nie mowie jeszcze o sobie bo nie kupilem ramu ale sie do niego przymierzam mowie o 256MB. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kalwas Opublikowano 21 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2003 jak nie grasz w gry to do modowania wystarczylaby ci zupelnie riva badz s3 a jak chcesz bic rekordy w 3dmarku to ta grafa sie nie nadaje gdyz w 3dmark 2k3 nie bedziesz mogl nic zobaczyc 3D Mark 2003 to najwiekszy LOL jaki do tej porz byl na rynku. Zreszta MadOnion dostal juz za niego po [gluteus maximus] od producentow. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPC Opublikowano 21 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2003 te] Jaki ty glupi jestes :lol: ">[ciach!]</font> quote] I wcale bym nie powiedział że 4MX440 Gainwarda z 3.6ns pamięciami albo Albatron za 260zł jest o wiele wolniejszy, max to 10%, od Radka 9100 Saphira, mówie o wersji DDR i 128bitowej, . ROTFL BUAHAHAAHHA Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kalwas Opublikowano 21 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2003 Jaki ty glupi jestes :lol: ">[ciach!]</font> quote] I wcale bym nie powiedział że 4MX440 Gainwarda z 3.6ns pamięciami albo Albatron za 260zł jest o wiele wolniejszy, max to 10%, od Radka 9100 Saphira, mówie o wersji DDR i 128bitowej, . ROTFL BUAHAHAAHHA Tu sie nie ma z czego śmiać. Zauważyłem takie zjawisko że wielu userów szczególnie tych nowych krytykuje 4MX440 patrząc przez pryzmat opini ludzi posiadających 440SE, który jest żeczywiście strasznie słaby. Normalna wersja 4MX440 nie mówiąc już o ich lepszych wersjach z pamieciami 4ns a nawet 3.6ns. Taka grafa z 3.6ns podkręcona jest NAPRAWDE 3 razy szybsza od tej 4MX440SE i wiem to z autopsji. Moja stara 4MX440 Prolinka ze słabymi pamięciami 5ns Samsunga osiągała w porywach 310/465 ze standardowych 275/400. Testując teraz z ciekawości grafe kumpla, nie śmiać sie, 4MX440 SE nie dość że SDRAM to jeszcze 64bitowa czyli typowa SE jaką niekótrzy userzy "wychwalają" na forum jest na standardowych ustawieniach 2 razy wolniejsza od mojego starego prolika i podejżewam że jest porównywalna z nie kręconym GeForcem 2MX400. Co w takim razie powiedzieć o wydajności 4MX440 taktowanej 350/650 ?? Zanim będziecie wypisywać głupoty w stylu ROTFL albo BUHAHA podeprzyjcie to jakimiś swoimi doświadczeniami a nie cudzymi opiniami. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M79 Opublikowano 21 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2003 3 dni temu mialem 128 bit gf4 mx440 soltek 5ns(lezy sobie teraz w szufladzie) 3dmark: 7250 szafir 9100: 10140 obie karty sporo wykrecone, ale bez przesady, standardowe chlodzenie. pamieci 3.6 by tu wiele nie daly, bo w unreala2 na gf4mx nie dalo sie prawie grac, a szafirze jest nawet calkiem spoko. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAZ Opublikowano 21 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2003 ja mam GF4MX od prolinka w wersji ultra i jestem bardzo zadowolony jego standardowe ustawienia to 290/450 i bez kręcenia karty i procka mam w 3dmark2001 6600pkt .Gry typu gta3 działają mi płynnie na rozdziałce 1024/768 16bit a wszystko to za 200zł . Moim zdaniem to najleprzy stosunek ceny do wydajności. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
QbaS Opublikowano 21 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2003 samo taktowanie to nie wszystko gf4mx jest juz przestarzala konstrukcja i co z tego ze bedzie mialo fantastyczne Mhz skoro nie obsluguje shaderow i traci na tym wiele to tak jak celerony ktore mimo wysokiego taktowania nie sa w stanie nawiazac rywalizacji z AXP o polowe nizej taktowanymi i nie zgodze sie ze jest to najlepszy zakup bo lepiej dolozyc 100zl do r9100 i ciesyc sie dluzej dobra wydajnoscia wiekszosc nowych gier wykozystuje pixel shader a niedlugo beda wymagaly wiec na gf4mx nie zadlugo sobie pograsz a jesli mowisz ze tylko modujesz to jak wczesniej powiedzialem nie potrzebujesz super grafy bo wystarczylaby ci tylko rivka zeby winde odpalic Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 21 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2003 powiem tak : kupiłem jakiś czas temu mx440 DDR 128 bit (miałem jeszcze durona 800 i KT7A) i dałem 240 zł, teraz są tańsze. idzie na 350/450 MHz stabilnie, założyłem jakieś radiatory na pamięci i wiatrak na seryjny radiator i śmiga. a dopłata 100zł do R9100 to sporo a ja nie potrzebuję więcej, wszystko śmiga w hhigh detalach. to najtańsza opłacalna grafa, różnica 240 a 350 to sporo (110 przy cenie wyjściowej 240). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ulcaster Opublikowano 21 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2003 http://cgi.ebay.de/ws/eBayISAPI.dll?ViewIt...&category=23886 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
burro Opublikowano 21 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2003 JA tam w sumie i tak bym wolał kupić najszybszą z 4MX440 niż najsłabszą z R9100 a dlaczego. A no dlatego że takim R9100 już żadnych pożądnych wyników nie osiągne a takim Gainwardem moge zawalczyć choćby o pierwszą 10 w 3D Marku 2001Se.(...) Ja sie jooz pogubilem..... Gf4MX ma byc nie wiele wolniejsza od r9100?? - bez przesady. Pozatym zawsze myslalem ze podkreca sie przedewszystkim dal uzyskanie wyekszej wydajnosci i przez to satysfakcji... A do czago ma byc ta wydajnosc - do gier. A podkrecanie dla samiej ideii to idiotyzm ( ja dalmnie, ale rózni ludzie, rózne potrzeby - kazdy robi to co chce). I opierasz sie tylko na 3dm 2001, w gry nie grasz i głupoty gadasz. Pograj w cos( w cos nowego) na gf4mx, a potem na 9100, a potem sie wypowiadaj... Pozaty jak wyniki z 2xAA na twojim niewiele wolniejszym gf4 ?? Ja na przy 3dm2001 aax2 mam ~72003dm... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPC Opublikowano 21 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2003 Jaki ty glupi jestes :lol: ">[ciach!]</font> quote] I wcale bym nie powiedział że 4MX440 Gainwarda z 3.6ns pamięciami albo Albatron za 260zł jest o wiele wolniejszy, max to 10%, od Radka 9100 Saphira, mówie o wersji DDR i 128bitowej, . ROTFL BUAHAHAAHHA Tu sie nie ma z czego śmiać. Zauważyłem takie zjawisko że wielu userów szczególnie tych nowych krytykuje 4MX440 patrząc przez pryzmat opini ludzi posiadających 440SE, który jest żeczywiście strasznie słaby. Normalna wersja 4MX440 nie mówiąc już o ich lepszych wersjach z pamieciami 4ns a nawet 3.6ns. Taka grafa z 3.6ns podkręcona jest NAPRAWDE 3 razy szybsza od tej 4MX440SE i wiem to z autopsji. Moja stara 4MX440 Prolinka ze słabymi pamięciami 5ns Samsunga osiągała w porywach 310/465 ze standardowych 275/400. Testując teraz z ciekawości grafe kumpla, nie śmiać sie, 4MX440 SE nie dość że SDRAM to jeszcze 64bitowa czyli typowa SE jaką niekótrzy userzy "wychwalają" na forum jest na standardowych ustawieniach 2 razy wolniejsza od mojego starego prolika i podejżewam że jest porównywalna z nie kręconym GeForcem 2MX400. Co w takim razie powiedzieć o wydajności 4MX440 taktowanej 350/650 ?? Zanim będziecie wypisywać głupoty w stylu ROTFL albo BUHAHA podeprzyjcie to jakimiś swoimi doświadczeniami a nie cudzymi opiniami. gadasz jak lepper w kolko to samo i bez sensu ,9100 128 bitowy szafirek najwyzej 10% szybszy od mx440 ,to jest smiechu warte poczytaj sobie recenzje! male porownanie (nie chcialo mi sie szukac) mx440 szafir 9100 3dm01 5500 8200 aquamark 24 49 NFSHP2 20 63 wszystkie testy na tym samym confgu (p4 2.0 512ddr itd)przeprowadzone w roz 1024x748 32bit chcialem ino pokazac ze roznica nie wynosi 10% :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kalwas Opublikowano 21 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2003 gadasz jak lepper w kolko to samo i bez sensu ,lubie czasem sie po droczyć 9100 128 bitowy szafirek najwyzej 10% szybszy od mx440 ,to jest smiechu warte poczytaj sobie recenzje!Podaj źródło, jaka to strona www.benchmark.pl to LOL To nie wiem co to za komp jeśli założymy że Antek XP 2.0+ jest tak samo wydajny jak Intel P4 2GHz to mają jakiś zaniżony wynik. Na Athlonie Xp 1.7@1652(czyli ciut mniej) 6844pkt male porownanie (nie chcialo mi sie szukac) mx440 szafir 9100 3dm01 5500 8200 aquamark 24 49 NFSHP2 20 63 wszystkie testy na tym samym confgu (p4 2.0 512ddr itd)przeprowadzone w roz 1024x748 32bit chcialem ino pokazac ze roznica nie wynosi 10% :lol: nie wiem o co ci biega że porównujesz grafe o ponad 100zł droższą i to pewnie ze zwykłą 4MX440 a jak ja napisałem wersja z pamięciami 3.6ns byłaby niewiele wolniejsza. Pozatym zawsze myslalem ze podkreca sie przedewszystkim dal uzyskanie wyekszej wydajnosci i przez to satysfakcji... A do czago ma byc ta wydajnosc - do gier. A podkrecanie dla samiej ideii to idiotyzm ( ja dalmnie, ale rózni ludzie, rózne potrzeby - kazdy robi to co chce). uwazaj co mowisz obrazasz przynajmniej 20% forumowiczow. Zapytaj tych co kreca swoje R9500 czy brakuje im wydajnosci. Wogole po co kreca. To ja pojde dalej. Wole kupic GeForca 4Tit 4200 i miec o 30% wiecej wydajnosci niz ty na R9100. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kalwas Opublikowano 21 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2003 samo taktowanie to nie wszystko gf4mx jest juz przestarzala konstrukcja i co z tego ze bedzie mialo fantastyczne Mhz skoro nie obsluguje shaderow i traci na tym wiele to tak jak celerony ktore mimo wysokiego taktowania nie sa w stanie nawiazac rywalizacji z AXP o polowe nizej taktowanymi zgodze sie z toba w 100% i nie zgodze sie ze jest to najlepszy zakup bo lepiej dolozyc 100zl do r9100 i ciesyc sie dluzej dobra wydajnoscia wiekszosc nowych gier wykozystuje pixel shader a niedlugo beda wymagaly wiec na gf4mx nie zadlugo sobie pograsz jak wczesniej pisalem nie kazdy gra komp slozy rowniez do innych celow jedni graja innym slozy do nauki a jeszcze inny go wykreca na maksa lub moduje a jesli mowisz ze tylko modujesz to jak wczesniej powiedzialem nie potrzebujesz super grafy bo wystarczylaby ci tylko rivka zeby winde odpalictyle ze oprocz wydajnosci w 3D grafiki maja takze wydajnosc w 2D i tutaj ponizej Rivy 2 bym nie zszedl bo winda nie dziala tak plynnie jak potrzeba. GeForca 4MX440 ani R9100 nie nazwal bym super grafa to sa grafy LOW END'owe. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPC Opublikowano 21 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2003 ciekawe czy nvidia ci placi za rozprzestrzenianie takich farmazonow .Żadem mx nie jest tylko 10% wolniejszy od radka 9100 szafirka (128 bit) czy to by bylo na platformie amd czy intel(nie mowie tu o proccach ala 500mhz tam roznica faktycznie bylaby niewielka) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kalwas Opublikowano 21 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2003 ciekawe czy nvidia ci placi za rozprzestrzenianie takich farmazonow .Żadem mx nie jest tylko 10% wolniejszy od radka 9100 szafirka (128 bit) czy to by bylo na platformie amd czy intel(nie mowie tu o proccach ala 500mhz tam roznica faktycznie bylaby niewielka)powiem ci ze szkoda ze nie placi bo bym wywindowal nawet FX5200 albo ATI jego wspaniale 9600Pro :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kalwas Opublikowano 21 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2003 Dobra szkoda miejsca na forum. Jak chce kupic grafe to tak. 100 do 150zl GeForce 2( tylko pelny) albo Tit albo Ultra moe byc i GTS jak da rade a jak nie to 1 na DDR 150 do 200zl GeForce 4MX440 tylko na DDR i 128bitowy dobrze by bylo zeby mial pamieci najlepiej 4ns albo szybsze 200 do 250zl no chyba tylko jakas wypasiona wersja MX440 zostaje np ten Gainward z 3.6ns pamieciami i tu uwaga jak z kolesiem ze stanowiska Gainwarda zauwazylismy firma zaczela oznaczac normalne wersje jako SE wiec lepiej spytac i sprawdzic jak jest. Albatron tez jest spox ma 3.6ns pamieci i ma pasywne chlodzenie. 250-300 no i co tutaj???? 300-350 na gieldzie za 310 jest R9100 Saphire dla zdesperowanych DDR i 128bitowy 350-400 jakas lepsza wersja R9100 czyt. lepsze pamieci. 400-500 GeForce 4tit4200 AGP x8 Prolink itp. 500-600 firmowa wersja 4tit4200 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...