Urge Opublikowano 20 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2012 Witam wszystkich Od paru lat przeglądam to forum jeśli mam problem z wyborem sprzętu. Kupiłem też komputer w oparciu o właśnie waszą specyfikacje z 09.2010. Wczoraj uległa awarii moja karta graficzna ( zielone poziome prostokąty przy starcie windows i zielone cienkie pasy juz po starcie - działa tylko w trybie awaryjnym )dlatego postanowiłem poprosić was o pomoc w wyborze nowej. Jak do tej pory próby przeczyszczenia karty i zmiany sterowników nie dały żadnego rezultatu, być może jakaś część uległa zniszczeniu. Słyszałem, że można spróbować z piekarnikiem ale najpierw postanowiłem napisać ten post. Bardzo proszę o jakąkolwiek pomoc ponieważ nie wiem jaka karta obecnie mogła być współgrać z moim komputerem i godnie zastąpić gtx 460. Mój budżet na samą kartę oscyluje w granicach 750 zł ale chętnie wydałbym coś koło 500-600 zł. Preferuje karty nowe z gwarancją. Chciałbym znaleźć kartę, która będzie dobrze współgrała z pozostałymi częściami. Karta będzie obsługiwała rozdzielczość: 1280x1024 - 19 calowy monitor. Będzie wykorzystywana do gier. Nie wiem czy jest to istotny problem ale na płycie głównej nie ma złącza: PCI Express 3.0 Jeśli istnieje potrzeba modernizacji płyty/procka również wchodzi w grę taka możliwość, chociaż wołałbym zastąpić jedynie zepsuta kartę. Mój komputer to: - AMB Phenom x4 955 AM3 125W BE - Asrock M3A770DE - Goodram 2x2048 MB DDR 3 1333 Mhz - Ocz Stealth X Stream 600 W -Karta która uległa awarii to Gigabyte GF GTX 460 1024Mb DDR5 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
humanoidal Opublikowano 20 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2012 (edytowane) Co nie kupisz z najnowszej generacji będzie dobrze. Do 440zł - HD 7770 - praktycznie taka sama wydajność jak GTX 460 Do 540zł - GTX 650 Ti Do 670zł - HD 7850 1GB Do 730zł - HD 7850 2GB ...a twoja obecna karta powinna być jeszcze na gwarancji. Edytowane 20 Grudnia 2012 przez humanoidal Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Urge Opublikowano 20 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2012 Gwarancja była dwuletnia, czyli do 30.09. ale jutro ide do serwisu gdzie była kupowana karta potwierdzic informacje. Gdyby okazało sie ze nici z gwarancji zamówie nowa karte najpewniej. Jeśli chodzi o tegoradka hd 7850 1gb to czy bedzie on kompatybilny z plyta główna. Producent pisze ze jest potrzebne do niego złącze: pci express 3.0. Na mojej płycie głównej jest tylko 2.0. Czytałem że róznca między 2.0 a 3.0 to troche pic na wode ale nie wiem jak to wygląda na prawde. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinq123 Opublikowano 20 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2012 PCI-E jest wstecznie kompatybilne, czyli karta zadziała spokojnie na Twojej płycie ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SweetNoise Opublikowano 20 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2012 Gigabyte od siebie daje 3 letnią gwarancję od daty produkcji na stickerze. Więc pomaszeruj do sklepu i popoś ją o wysłanie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Urge Opublikowano 20 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2012 (edytowane) Jesl tak to bylo by niezle. Jutro dowiem sie w punkcie w, którym kupowałem karte. U mnie produkcja to - 37 tydzien 2010. Ten gtx działał nie tak zle, wiec nawet ten sam model by mi pasowal. Wielkie dzięki wszystkim za dotychczasową pomoc. Edytowane 20 Grudnia 2012 przez Urge Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FuzzyWuzzy Opublikowano 21 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2012 W razie problemów komputronik pośredniczy w reklamacji produktów Gigabyte. Niestety odpłatnie (30zł). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...