KruK Opublikowano 21 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2003 Witam ! Ostatnio zlozyelm sobie WC i chcialem sie z wami podzielic ,tym co udalo mi sie juz zrobic. Obudowa : Chieftec DA-01WD Zestaw WC : Blok CPU : Nukleon Blok GPU: Blok GPU 1 Chlodnica : duza miedziana Pompka : MJ1000 Pojemnik kupiony za 10 zl , w 100 % uszczelniony i przymocowany. Bedzie to jeszcze dopracowane a co planuje wykonac : Obudowe na wentylatory chlodnicy. Panel do ktorego bedzie podpiera pompka , z mozliwoscia wlaczenia i wylaczenia pompki ,sterowanie wentylatorow w calej obudowie. Wszytskie dodatkowe wentylatory w tej obudowie beda wdmuchiwac powietrze do obudowy , tj. 3 sztuki na przednim panelu. 2 szt. na tylnej scianie ,z tym ze 1 bedzie mial zrobione kolanko skierowane na mosfety , ktore z braku przeplywy powietrza w obudowie bardzo sie nagrzewaja. 1 szt. nad zasialczem 92mm bedzie glownie po to aby podawac powietrze do chlodnicy po czym , 4 kulery zamontowane na gornej czesci obudowy beda wyciagac wszytsko przez chlodnice. O to zdjecia : Najgorsze co bylo do wykonania to wyciecie miejsca na wentylatory w obudowie , obudowa chiefteca jest tak masywna ze diament zakaldany na wiertarke mial spore problemy.... W miare postepow w pracy beda dodawac kolejne foty :wink: Chcial bym oczywiscie podziekowac koledze Hitman'owi za z hostowanie moich fotek jak i koledze sas'owi ktory pomaga mi i tworzy rzeczy na jakie sam bym nie wpadl. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tHuNaR Opublikowano 21 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2003 Bardzo ladnie :) Zrob porzadek z kalbami i bedzie ok. Jedno pytanko tylko czy nie uwazasz ze lepiej byloby przykrecic wentylatory do gory obudowy tak zeby na zewnatrz byly tylko grille ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KruK Opublikowano 21 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2003 wlasnie nie , bo wentyl nad zasialczem 92 mm akorat trafia lopatkami pod chlodnce ,a on troche bedzie wpompowywac powietrza dla chlodnicy ( ktora bedzie wyciagac cale powietrze z obudowy. Gorna czesc z wentylami bedzie obudowana , tylko musze znalezc material na obudowe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stranger Opublikowano 21 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2003 jak dla mnie bomba to co mi sie najbardziej podoba to schludnosc wykonania a napisz cos o osiagach swojego wc......... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KruK Opublikowano 21 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2003 konfig to xp 1800+ , epox 8rda+ , 2x256 TwinMos 333 ,Gainward gf3 ti450. Procek wczesniej lecial max na 2250 ,wyzej mial problemy ,teraz testuje 11x220 , 2430 mhz wedlog plyty epoxa to 2430 mhz napiecie proca 2.1v , VDD podniesione na 1.98V zeby uzyskac stabilne 220 fsb w trybie dual, zlukalem ze tryb single channel to o ok 5 mhz wiecej na fsb. Temp. proca w spoczynku to 35*C , przy wygrzewaniu max jaki osiagnalem w upalny dzien to 39*C - wyniki po kilku godzinnym uzytkowaniu. Karta natomiast leci max 238/565 , ustawienie wyzszego core ( pow. 238 ) powoduje dziwne kropki na ekranie ,nie wplywa to na stabilnosc samej karty. Szukam tez jakiegos moda na gf3 ,ale nie moge znalezc. Max jaki wyciagnalem w 3dmarku 2001 na tej karcie to 11400 punktow http://service.futuremark.com/compare?2k1=6659813 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stranger Opublikowano 21 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2003 konfig to xp 1800+ , epox 8rda+ , 2x256 TwinMos 333 ,Gainward gf3 ti450. Procek wczesniej lecial max na 2250 ,wyzej mial problemy ,teraz testuje 11x220 , 2430 mhz wedlog plyty epoxa to 2430 mhz napiecie proca 2.1v , VDD podniesione na 1.98V zeby uzyskac stabilne 220 fsb w trybie dual, zlukalem ze tryb single channel to o ok 5 mhz wiecej na fsb. Temp. proca w spoczynku to 35*C , przy wygrzewaniu max jaki osiagnalem w upalny dzien to 39*C - wyniki po kilku godzinnym uzytkowaniu. Karta natomiast leci max 238/565 , ustawienie wyzszego core ( pow. 238 ) powoduje dziwne kropki na ekranie ,nie wplywa to na stabilnosc samej karty. Szukam tez jakiegos moda na gf3 ,ale nie moge znalezc. Max jaki wyciagnalem w 3dmarku 2001 na tej karcie to 11400 punktow http://service.futuremark.com/compare?2k1=6659813 no takie efekty chlodzenia to faktycznie fajna sprawa, łądnie podkręcony procek i temp jak nalezy tylko pozazdroscic..... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ituriel Opublikowano 22 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2003 2.1V ? Heh ... nie wiem ile ci ten proc pozyje .. Gratulacje ;-) Naprawde kawal dobrej roboty Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 22 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2003 CZADZIK :) SUPER QUALITY WC SYSTEM - jak dla mnie great ale troche kijowe te 4 wentyle 80mm nie lepszy bylby zeschroudowany 120mm? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stranger Opublikowano 22 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2003 a tak wogóle możesz podać ile co cię kosztowało??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stranger Opublikowano 22 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2003 aaa i czym przykleiles radiatory na pamieci od grafy??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phranzee Opublikowano 22 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2003 :arrow: http://www.janiahola.com/tietokone/chiefte..._kotelomodi.htm update: heh, :oops: myslalem ze juz gratulowalem roboty a tu klops... :wink: niezla robota :wink: sam sie przymierzam do wc@chieftec tylko ze nie mam ani budy ani wc :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 23 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2003 polecam takiego prolianta jak moj.... wszystko sie miesci, tylko trzeba troche pracy w niego wlozyc.... ja to wszystko zrobilem w neicale 2 dni nie liczac zalozenia oswietlenia.... teraz jeszcze wogole ledy wrzucilem i jest czad :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KruK Opublikowano 23 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2003 a tak wogóle możesz podać ile co cię kosztowało??? Co do ceny to nie jest malo bo ok 650 zl , chlodnica jest najdrozsza - bo az 260 zl wiem ze to bardzo duzo i ze wieksosc z was powie tyle kasy ! za chlodnice ( za tyle to ja mam prawie caly zestaw wc ) a chlodncie moge zakupic w cenie 60 - 90 zl (samochodowa) i bedzie wydajniejsza. Nie mozna sie nie zgodzic w tym wypadku ,ale mnie zalezalo na estetyce wykonania i jak najkeprzym uporzadkowaniu tego w obudowie. Do tego w moim miescie kupic cos takiego jak ( chlodnica to koszmar ) - jedyne co znalazlem to nagrzewnica od poloneza za jedyne 260 zl !! Nalezy tez wspomniec o sklepach komputerowych , ktore nie wiedza jak wyglada wentylator 92mm ( twierdzac ze sie z takim nigdy nie spotkali nie wspomne o wentylu 120 mm ) sklepow jest kilka i sprzedawcy zaczynaja dziwnie juz na mnie patrzec ( to ten z innej planety ) zaraz z czyms wyskoczy :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KruK Opublikowano 23 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2003 aaa i czym przykleiles radiatory na pamieci od grafy??? Radiatory na karcie sa oryginalne - od Gainwarda... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KruK Opublikowano 23 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2003 CZADZIK :) SUPER QUALITY WC SYSTEM - jak dla mnie great ale troche kijowe te 4 wentyle 80mm nie lepszy bylby zeschroudowany 120mm? Wentyl 120mm moze i bylo by bardziej estetycznie ,aczkolwiek kupic cos takiego to tylko allegro w moim wypadku. I nie na darmo sie nameczyelm z 4 otworami na te wentyle :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KruK Opublikowano 6 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2003 Wykonalem wkoncu obudowe ktora bedzie skutecznie chlodzic mosfety. Skonczony juz jest panel, ktory ma oddzielna regulacje dla : - wentylatorow Chlodnicy - wentyl 92 mm pod chlodnica ( dostarcza on powietrza dla chlodnicy ktora wyciaga wszytcko z obudowy ) - wentyle przod obudowy sztuk 3 - wentyle tyl obudowy sztuk 2 - wentyl 120 mm 220 V ( bedzie w bocznych drzwiach ) Panel posiada wyjscie 12 V jako zasialcz ( maly jack ) W planie jest alarm sygnalizujacy brak obiegu w razie ewentualnego padu pompki lub jej nie podlaczenia. Narazie jest alarm ktory sygnalizuje o nie podlaczeniu pompki do panela ,jest to malo wystarczalne , ztreba opracowac cos lepzrego 8) o to wentylator 120 mm 220 V nie wiem od czego on jest...za to jest zajebiscie wydajny i ladnie sie reguluje to by bylo na tyle :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stranger Opublikowano 6 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2003 matko boska ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KruK Opublikowano 9 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2003 hmm jakos malo sugestii ( opinii ) w mojej pracy tworczej ,czy to w ogole ktos oglada i czyta :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubasik Opublikowano 9 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2003 jak dla mnie spox tylko poprawilbym pare rzeczy : 1.porzadek w kablach 2.wentylatory dac do obudowy a nie na zewnatrz niezłe masz osiagi tego wc :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DA VINCI Opublikowano 9 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2003 noo spoko to wyglada 8O zrobisz porzadek z kabelkami i bedzie git :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aragorn Opublikowano 9 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2003 Proponuje szybe i ładnie podświetlić, będzie super! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KruK Opublikowano 9 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2003 jak dla mnie spox tylko poprawilbym pare rzeczy : 1.porzadek w kablach 2.wentylatory dac do obudowy a nie na zewnatrz niezłe masz osiagi tego wc :) Na fotkach jest tragedia z kablami bo to bylo tylko podlaczenie na szybko. Wentyle w budzie to nie wiem ,bo w tedy kuler nad zasilaczem straci swoje walory... a duzo pomaga ,chociaz kto wie moze i sprawdze z kulerami w srodku :) Osiagi sa nieco inne , przynajmniej juz sie o tym przekonalem max temp. 44 stp. , sprawdane na epoxie 8rda3 + on ma juz czujnik w sokecie i jak sie przekonalem jest duzo bardziej wiarygodny.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubasik Opublikowano 9 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2003 sprobuj z robic tak zeby wentyle od chłodnicy nie cyciagaly powietrze z budy tylko zeby wiały na chłodnice IMHO temperatura powinna spasc :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fulko Opublikowano 9 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2003 sprobuj z robic tak zeby wentyle od chłodnicy nie cyciagaly powietrze z budy tylko zeby wiały na chłodnice IMHO temperatura powinna spasc :) a w budzie wzrosnąć :P :lol: co kto lubi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KruK Opublikowano 9 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2003 sprobuj z robic tak zeby wentyle od chłodnicy nie cyciagaly powietrze z budy tylko zeby wiały na chłodnice IMHO temperatura powinna spasc :) a w budzie wzrosnąć :P :lol: co kto lubi dokladnie ..., musze jednak posprawdzac jak sie maja dokladnie temperatury w roznych ustawieniach to wymaga czasu niestety :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tonic Opublikowano 11 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2003 Hmmm... na zdjeciu w pierwszym poscie na lewo jest wentylator firmy Panaflo? Opinia : Extra :) A balagan z kabelkamito dla mnie tylko normalka,wiec nie mam zastrzezen Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KruK Opublikowano 12 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2003 Hmmm... na zdjeciu w pierwszym poscie na lewo jest wentylator firmy Panaflo? Nie mam pojecia , nie mam na nim naklejki :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MicJes Opublikowano 17 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2003 Planuje zakupic takie WC jak Twoje, tylko ze bez chlodnicy(bo przeciez moge kupic za 60-90 a nie za 260 :P) Pozdrowki. Piekna robota. Mi sie bardzo podoba. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grucela Opublikowano 22 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2003 8O jestem pod wrazeniem... poprostu full professional ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KruK Opublikowano 22 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2003 8O jestem pod wrazeniem... poprostu full professional ;) Fajnie ze wam sie podoba :wink: , schowalem jednak wentyle do srodka ,pozostaly same grile temp. niby podobna ale musze jeszcze to przebadac. Ciagle mam problem z kupnem czegos na kable od zasialcza :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...