Tetriando Opublikowano 21 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2012 (edytowane) Ostatnio mam problem z komputerem. Specyfikacja: Athlon 64 X2 6000+ Asus M2N68-AM Plus 2 goodramy 1GB DDR2 GeForce GT 430 Od jakiegoś czasu jeśli komputer jest, w powiedzmy "większym obciążeniu" to zaczyna ciąć tak przez 30 sekund, że się nic nie da robić. Później wszystko znowu wraca do normy i po minimum minucie znowu to samo. Menedżer zadań wskazuje w takim momencie użycie procesora 100% jak wraca co normy to wynosi to z 10-20%. Naprawdę nie wiem co sie dzieje. Kiedyś mogłem odpalić z 10-20 kart z gramy flash albo normalnie odpalić jakąś grę. A teraz jak puszczę filmik na youtube, nie mówiąc już o jakiejś grze to to właśnie się dzieje. Nowo sformatowany komputer - dalej dzieje się identyczna rzecz. W czym może być problem? Doklejam OCCT: http://imgur.com/a/FSTH6 Edytowane 21 Grudnia 2012 przez Tetriando Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 22 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2012 Zastanawiające są te skoki temperatur Core #0 i Core #1. Nie widać ich związku z napięciem, obciążeniem cpu, taktowaniem cpu. Sprawdź czy radiator cpu nie jest zakurzony, dobrze zapięty. Wskazane byłoby wymienić pastę pod radiatorem. Można sprawdzić tez komputer na innym zasilaczu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...