Matthew86 Opublikowano 22 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2012 Witam, mój obecny monitor LG L1900 BF odmówił posłuszeństwa i muszę kupić nowy. Proszę o radę jaki wybrać. Mogę wydać 600-700zł z tym że jeśli będzie coś dużo lepszego to i 800zł. - najlepiej 23 - 24 cale - matryca matowa - możliwość regulacji nachylenia w pionie Monitor do dynamicznych gier (to jest priorytet), internetu i filmów. Miałem już kupować LG IPS234V-PN ale trochę poczytałem i mam wątpliwości. Nie chciałbym nierównego podświetlenia i innych niespodzianek typu męczące się oczy itp Co polecacie, co będzie najlepszego w tej cenie ? Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KoVol Opublikowano 22 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2012 - możliwość regulacji nachylenia w pionie Czyżby złe doświadczenia z użytkowania monitora LCD z matrycą TN? W przypadku matryc IPS nie występują znaczne spadki jakości obrazu w przypadku patrzenia na wyświetlacz pod różnymi kątami. Wyjątkiem jest czerń przy której występuje srebrzenie. Nierównomierna czerń jest powszechnym zjawiskiem w przypadku IPSów. Dobrą czerń oferują obecnie niektóre monitory na martycy TN oraz większość na xVA. TNki nie oferują za dobrej jakości obrazu (zdarzają się wyjątki) i mają kiepskie kąty widzenie przede wszystkim w pionie a xVA mają długie czasy reakcji przez co nie polecał bym ich do gier, tym bardziej jak ktoś jest na tym punkcie wyczulony. Polecam zapoznać się z tym artykułem: http://www.benchmark.pl/testy_i_recenzje/Poznaj_mozliwosci_matryc_TN%2C_PVA_i_S-IPS-2664/strona/8252.html Często polecanym monitorem na forum jest Dell U2312hm. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matthew86 Opublikowano 22 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2012 A może jakiś Dell z seri U2312M/U2412M poczytałem troche o nich ale piszą że czas reakcji duży i smużą w grach. Nie wiem co na ten temat myśleć. tylko czy warto dopłacać jak za LG daję 600zł .... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matthew86 Opublikowano 23 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2012 (edytowane) KoVol to poleć coś z dobrą jakością obrazu do grania. Może coś innego z ips-ów ? Edytowane 23 Grudnia 2012 przez Matthew86 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matthew86 Opublikowano 24 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2012 (edytowane) A co powiecie o LG D2343P-BN, nie znalazłem żadnego porównania z IPS234V jakie są różnice między nimi i podobieństwa ? Cena praktycznie taka sama ... I jeszcze pytanie o E2341V-BN Edytowane 24 Grudnia 2012 przez Matthew86 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...