moggus Opublikowano 22 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2012 Witajcie, poszukuje posiadacza ow mobo ktory by mi zobil kopie z eeprom do pliku z rozszerzeniem np .bin tak bym mogl na swoja kostke eeprom za pomoca programatora wrzucic na nowo bios i tym samym reanimowac mobo po nieudanym flashu z pod win7 zanim sie to salo byla wersja 2.10 wczesniej juz flashowana bez problemow a na ten moment kostka jest wycztszczona z danych nie ma na niej sladu po starym biosie z gory dziekuje za zainteresowanie i szybka odpowiedz. moze na swieta uda sie postawic sprzet na nogi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vasyndrom Opublikowano 22 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2012 Zagladales na strone asrocka? Jestem pewien iz jest tam do pobrania narzedzie do wgrywania/odzyskiwania biosu po nieudanym flashu za pomoca pendrive'a. Sent from my iPhone using Tapatalk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
moggus Opublikowano 22 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2012 Zagladales na strone asrocka? Jestem pewien iz jest tam do pobrania narzedzie do wgrywania/odzyskiwania biosu po nieudanym flashu za pomoca pendrive'a. Sent from my iPhone using Tapatalk na stronie nie ma nic co mozna zrobic w tej sytuacji jedyny bios jest pod win w postaci aplikacji. napisalem do supportu AsRocka w tej sprawie zeby mi przyslali mailem bios w pliku .bin i to zrobia, ale u nich z odpowiedzia to od kilku dni do tygodnia, a mi zalezy na czasie i jestem pewien, ze ktos ma taka plyte i w 10 min zrobi kopie biosu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vasyndrom Opublikowano 22 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2012 (edytowane) Sam wlasnie teraz sprawdzalem stronke Asrocka i jestem w szoku ze jedyne dostepne narzedzia do update'u biosu sa spod windowsa. Mam jeszcze pewna mysl, jednak musze pierw sie dowiedziec czy ma to prawo wypalic :) EDIT: Wyglada na to ze wszystkie metody/narzedzia dostepne ogolnie dla "ludu prostego" do ratowania plyt glownych w razie nieudanego flasha biosu nie dzialaja z plytami Asrocka. Tak wiec pozostaje Ci support Asrocka, ktory wysle Ci wszystkonco potrzebne do odratowania twej P8P67 lub dobra dusza ktora Ci pomoze na miejscu. Mozesz jeszcze wyslac PM do Yetyhunter z overclockers.net by Ci pomogl :) Napewno ta droga bedzie szybsza niz czekanie na support Asrocka. Sent from my iPhone usin Edytowane 22 Grudnia 2012 przez vasyndrom Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
moggus Opublikowano 22 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2012 Sam wlasnie teraz sprawdzalem stronke Asrocka i jestem w szoku ze jedyne dostepne narzedzia do update'u biosu sa spod windowsa. Mam jeszcze pewna mysl, jednak musze pierw sie dowiedziec czy ma to prawo wypalic EDIT: Wyglada na to ze wszystkie metody/narzedzia dostepne ogolnie dla "ludu prostego" do ratowania plyt glownych w razie nieudanego flasha biosu nie dzialaja z plytami Asrocka. Tak wiec pozostaje Ci support Asrocka, ktory wysle Ci wszystkonco potrzebne do odratowania twej P8P67 lub dobra dusza ktora Ci pomoze na miejscu. Sent from my iPhone using Tapatalk P8P67 to chyba Asus, a mowa o AsRock P67 Extreme4 gen3 co do dobrych dusz widzalem posty ludzi co maja te plyty tylko pytanie czy forum przegladaja i zechca pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vasyndrom Opublikowano 22 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2012 racja z tym p8p67 :D zagalopowalem sie lekko:) Sent from my iPhone using Tapatalk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 25 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2012 Na pctreiber.net w jest dział z plikami bios do płyt Asrock'a. Poszukaj sobie. Tap tap tap - SGS 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...