Skocz do zawartości
zari

Hadware'owy tunning ti4200 na quadro.

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Czy orientuje sie ktos czy jest taka mozliwosc zeby hardware'owo zmienic Ti 4200 na quadro. Podobne numery przchodzily z GeF1 i GeF2 - trzeba bylo rezystorki przerobic i jazda. Ale czy jest tez tak z Ti4200? Wiem ze mozna sobie zrobic to softowo ale chodzi mi o fizyczną zmianę karty. :roll:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam. Czy orientuje sie ktos czy jest taka mozliwosc zeby hardware'owo zmienic Ti 4200 na quadro. Podobne numery przchodzily z GeF1 i GeF2 - trzeba bylo rezystorki przerobic i jazda. Ale czy jest tez tak z Ti4200? Wiem ze mozna sobie zrobic to softowo ale chodzi mi o fizyczną zmianę karty.  :roll:

jak mozna softowo bez tak duzego ryzyka to po co??? chcesz sprzedac drozej czy jak?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dzikie mechl!n... ta chiba wystarczy... szkoda tylko ze nie znam niemieckiego... ale siakiegos tlumacza znajde... po co hardware'owo?!? bo modowalem swjego MXa dwójke softowo i lipa... a mój znajomek który nie mam noname'a tylko leadteka tez mx zmodowal to hardware'owo no i jego karcioszka w przeciwinstwie do mojej dosala ostrego kopa pod ołpen-dzi-elem... (a tez najpierw softmoda miał i mówił ze to smiechy warte)...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dzikie mechl!n... ta chiba wystarczy... szkoda tylko ze nie znam niemieckiego... ale siakiegos tlumacza znajde... po co hardware'owo?!? bo modowalem swjego MXa dwójke  softowo i lipa... a mój znajomek który nie mam noname'a tylko leadteka tez mx zmodowal to hardware'owo no i jego karcioszka w przeciwinstwie do mojej dosala ostrego kopa pod ołpen-dzi-elem... (a tez najpierw softmoda miał i mówił ze to smiechy warte)...

no chyba ze tak

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mod taki ma TYLKO i wyłącznie sens jeśli używasz aplikacji typu CAD/CAM.

Mylisz sie. Wiec wyobraz sobie ze moj znajomek ( z tym zmodowanym leadtekiem (MX400 na Quadro MXR) skoczyl w Quake'u z 60 fps do 80 (nie pamietach dokladnie na jakich ustawieniach rozdz itp). Oczywiscie nie pod DirectX3D tylko OpenGL ( a tam mozna to akurat ślicznie w settingsach ustawic ).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Aaa.. i jeszcze jedno: jesli chodzi o moda softowego to nie dopalil mu tego quaka w ogóle. A z tego slyszalem to wlasnie softmody dają kopa aplikacją CAD/CAM, 3DS, Maya itp. ale w giercach nic nie zdziałasz na softowo zmodowanej karteczce. za to hadrware (przynajmniej na Gef 2 MX rulzz )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja jade caly czas na Mr.F przerobionych softowo na quadro i ... szybciej nie jest (ale to wina procka) ale za to o ile ladniej ! w q3 na plus to wogole bez poronania do standardu. ujemnych stron (zwisy, niemozliwoscia odpalenia czegos, itd.) nie zauwazylem. przymierzam sie do hardware ale to jeszcze chwile potrwa (kupie 2'go gf2mx i sie pobawie)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...