Gural888 Opublikowano 24 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2012 Witam Mam problem z radkiem 9800 , a mianowicie przy przechodzeniu w 3D grafika ścina się i trzeba resetowac komputer . Chłodzenie jest ok , wiatraczek chłodzi jak należy . Może ktoś się spotkał z podobnym problemem i coś mi podpowie . Z góry dziękuje . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaijitsu Opublikowano 24 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2012 Temat o 9800 istnieje http://forum.purepc.pl/topic/196269-ati-radeon-9800-pro-xt-cz-ii/page__st__540 Może byś podał resztę konfiguracji włącznie z zasilaczem (marka, model, moc). Czy masz możliwość sprawdzenia PC na innej karcie graficznej? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gural888 Opublikowano 24 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2012 (edytowane) Zasilacz Codegen 300xx 400 W Procesor AMD Barton 2.15 3000+ Płyta Asus A7V880 Dysk ATA Maxtor 120 GB Karta ATI Radeon 9800 Pro series 256MB/256BIT Mam inny komputer , ale nowszy ( bez karty graf , procka , ramu) wiec nie mam mozliwosci jej sprawdzenia .A nawet jeśli to tamta płyta główna obsługuje tylko PCI Expres x16 Edytowane 24 Grudnia 2012 przez Gural888 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AragornPL Opublikowano 24 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2012 Zasilacz Codegen 300xx 400 W Potencjalny winny, a nawet jeżeli nie, to warto go wymienić, dla własnego (i reszty sprzętu) bezpieczeństwa. Fortron za kilka dych, ale z mocną linią 5v będzie zdecydowanie lepszy, a przede wszystkim nie będzie stanowił zagrożenia. Codi, nostalgia :D. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gural888 Opublikowano 24 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2012 ale ten zasilacz jest ok , nawet jakoś left 4 dead 2 odpalalem z nim ... może to też wina tego że karta była lutowana ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AragornPL Opublikowano 24 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2012 Pozory mylą, "nie znasz dnia ani godziny"*. Oczywiście możliwe, że karta jest kropnięta - od kiedy masz z nią problem(y)? * http://forum.purepc.pl/topic/80911-spalil-ci-sie-zasilacz-zobacz/page__hl__codegen <- polecam przejrzeć kilka stron, warto posiadać wiedzę nt. Codegena; są też (momentami barwne) opisy strat Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gural888 Opublikowano 24 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2012 od wczoraj Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yogi311 Opublikowano 24 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2012 (edytowane) chłopie weź się w garść i zacznij pisać z sensem. To co zasila Twój komputer nie mozna nazwać zasilaczem a nawet zasilaczopodobnym wyrobem, za 50zł mozesz miec zasilacz cichy o wyzszej sprawnosci i być pewien ze przy pierwszej lepszej okazji nie uwali Ci sprzetu, takze laskawie zainteresuj sie co kolega Aragorn napisał. edit: na przyklad to Edytowane 24 Grudnia 2012 przez Yogi311 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gural888 Opublikowano 24 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2012 Może źle się wyraziłem , nie chce wg nic dokupowac , bo za 1 tydzien kupuje new komputer , moje pytanie brzmi czy nie da się tego jakoś uratowac bez wyrzucania pieniedzy w błoto Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yogi311 Opublikowano 24 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2012 mam wrażenie że chciałbyś dostać od forumowiczów magiczny plik: NaprawięCiKomputerWtryMiga.exe. niestety czasami potrzebny jest jakis wkład własny w zaistniala sytuacje. 1) Nie napisałeś jakie lutowanie i dlaczego było robione. 2) Pomiar napieć w idle i w momencie wystapienia problemu. ps: niewielkim nakladem gotowki np 20-30zł kupujesz fortrona 300mdn i masz sprawną maszynę, o ile kondensatory na płycie nie są już ledwo żywe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaijitsu Opublikowano 24 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2012 ..i pod warunkiem, że to zasilacz jest winny a nie grafika lub płyta głowna. Szkoda tego trupa nawet reanimować - wyrzuć to do kosza, sprzedaj na częśći, oddaj potrzebującym. Bez wkładu pieniężnego nic nie naprawisz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...