delfin Opublikowano 25 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2012 Intryguje mnie w jaki sposób (i po co, choć to już raczej retoryka) rzeczony serwis społecznościowy identyfikuje rodzaj urządzenia, z którego użytkownicy zamieszczają treści i dodatkowo zamieszcza takową informację. Czy da się to jakoś obejść, zmienić, zablokować? Leży to po stronie aplikacji/przeglądarki, czy po stronie serwisu? A może po obu ;) Bardziej obrazowo - gdy zamieszczamy coś na tablicy FB z telefonu, zwykle dostajemy doklejone "przez: telefon komórkowy", czasem bardziej dobitnie - "przez: iOS", "przez: Android", "przez: Windows Phone". Można jakoś przekonać FB, aby nie rozróżniał (a przynajmniej nie informował) o tym, czy publikujemy coś przez przeglądakrę z PC, czy poprzez telefon z takim, czy innym systemem? Wiem, że to drobiazg, choć nie ukrywam, że bardzo mnie irytuje... 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 25 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2012 To jest forum o facebooku czy o PC? Trudno zadać pytanie na https://www.facebook.com/help/community ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
delfin Opublikowano 25 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2012 A od czego niby jest "ośla łączka", jak nie od nieco odległych tematów? Polecam więcej luzu, szczególnie w Święta. Spokojnych! :) 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaijitsu Opublikowano 25 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2012 Sprobuj przez opere mobile i w opcjach ustaw identyfikacje jako desktop. Poprzez aplikacje mobilna facebooka zawsze bedzie sie przedstawiac jako mobile. Sent from my HTC Wildfire S A510e using Tapatalk 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
delfin Opublikowano 25 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2012 Dzięki - tak wcześniej robiłem przez jave. Android też. Sęk w tym, że Windows Phone obecnie Opery nie ugości. Zastanawiam się też, czemu stary iPhone 3g raz się meldował jako "telefon komórkowy", a innym razem było już "przez: iOS". Pewnym półśrodkiem byłoby po prostu korzystanie z opcji "telefon...", ale po co od razu info o systemie operacyjnym. Po co to komu? Domyślam się, że to aplikacje do FB odpowiadają za takie zgłaszanie się w serwisie. Szkoda, bo miałem nadzieję, że można zachować odrobinę więcej prywatności i nie informować, że tym razem nie korzystało się z PC, tylko takiego telefonu, a potem innego :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 25 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2012 FB i prywatność, hahaha :D 7 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 27 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2012 Moja rada nie korzystaj z fejsika, a wszelkie problemy znikną. Nie ma to jak pracodawca przeglądający na fejsiku swoich podopiecznych ;) EOT! :) 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aurora001 Opublikowano 27 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2012 (edytowane) Ja mialem chyba najlepszy numer Bylem na szkoleniu w pracy... I oczywiscie jest lista i nagle ktos mnie wywoluje z Facebookowego FAKE nazwiska ktos wpisalem walac cokolwiek w klawe... - myslac ze to prawdziwe Edytowane 27 Grudnia 2012 przez Aurora001 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
2212 Opublikowano 5 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2013 a orientuje się koże ktoś w przypadku ,gdy miałam włączoną funkcję zatwierdzanie logowania po czym z własnej głupoty usunęłam wszelkie Rozpoznawane urządzenia i nie jestem w stanie się zalogować. Wpisuję e-mail wraz z hasłem i otrzymuję powiadomienie: „Nie otrzymałeś(aś) jeszcze kodu? Zdarza się, że wiadomość SMS jest dostarczona nawet z 12-godzinnym opóźnieniem. Możesz także zalogować się z rozpoznawanego urządzenia, aby zatwierdzić to logowanie. Obecnie w Twoim koncie nie ma informacji o numerze telefonu. Zaloguj się z rozpoznawanego urządzenia, aby ponownie uzyskać dostęp do konta. Po ponownym uzyskaniu dostępu do konta zalecamy dodanie nowego numeru telefonu lub wyłączenie funkcji zatwierdzania logowania.” Sęk w tym,że w pole zamiast adresu wpisuję numer telefonu następnie hasło- znów wyświetla mi się powyższe powiadomienie. Ktoś jest w stanie pomóc? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 6 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2013 Widzisz o to się rozchodzi że większość ludzi tu nie ma konta na fejsiku i się tym nie zajmuje. WIęc może znajdź sobie jakieś gimbusowate forum i tam z pewnością Ci lepiej doradzą 6 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 10 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2013 Devil, mógłbyś być mniej arogancki i nie dupcyć fleków. Prawie osiem i pół tysia lajków wzięło się z próżni? Ktoś miał uzasadnione prawo oczekiwać tu pomocy patrząc na stronę PPC na FB. Następnym razem postaraj się udowodnić, że nie jesteś gimbolem. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 10 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2013 Widzisz o to się rozchodzi że większość ludzi tu nie ma konta na fejsiku i się tym nie zajmuje. WIęc może znajdź sobie jakieś gimbusowate forum i tam z pewnością Ci lepiej doradzą Bez przesady. Ja np. założyłem po pijackim tripie. Ale... @2212 Nie wpadłaś na to aby skontaktować się z polskim helpdeskiem fejsbuka? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...