Shakti Opublikowano 26 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2012 Zakupiłem niedawno dysk sieciowy WD my book live. Na stacjonarce wszystko działa dobrze, komputer jest połączony kablem z routerem, problemy pojawiają się na laptopie gdy korzystam wifi do połączenia z dyskiem. Żadko kiedy udaje mi sie na niego wejść, wyskakuje komunikat typu problem z połączeniem sieciowym. Gdy użyje kabla do połączenia wszytsko jest ok. Używam routera Linksys WAG 54G2. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 26 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2012 Poszukaj nowszych sterowników do wifi bo najwyraźniej połączenie jest kiepskiej jakości. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jimasek Opublikowano 26 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2012 Ping masz stabilny do IP dysku? Adres na dysku ustawiony na stałe? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shakti Opublikowano 27 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2012 (edytowane) Przy połączeniu z internetem przez wifi nie ma żadnych problemów, a pozatym sterowniki sa z windowsa wiec one sie same aktualizuja, wiec może to nie w tym rzecz. IP na dysku jest na stałe. Ostatnio problem wystapił kilka razy na stacjonarce która jest podlaczona kablem. Tu jest ping dysku Kupiłem nowy router TP-Link TD-W8961ND i dalej praktycznie nigdy nie moge sie połączyć z dyskien na laptopie. Edytowane 28 Grudnia 2012 przez Shakti Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shakti Opublikowano 3 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2013 Up. Na pewno nikt nie da rady pomóc? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...