lemo220 Opublikowano 27 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2012 Witam. Otoz mam problem z wykrywalnoscia karty graficznej, lecz co mnie bardziej dziwi, ze komputer odpala gry i cos tam musi dzialac chyba. Battlefield 3 zostal odpalony na niskich/srednich z plynnoscia w grze. Ale co do problemu to komputer "nie widzi" karty graficznej ani w menadzerze urzadzen ani w CPU-Z. Tutaj jest screen. http://imageshack.us/f/547/grafika.png/ Czy ktos moze mi to wytlumaczyc i pomoc naprawic ten problem? Czy to moze byc wina karty graficznej, podlaczenia czy raczej sterownikow lub jakis ustawien? Jak juz pisalem gry dzialaja i to calkiem niezle no ale nie wiem o co chodzi. Jestem ogolnie malo obeznany w tych sprawach dlatego prosze o wytlumaczenie szczegolowe jesli to nie bedzie problemem. Specyfikacja komputera: - Intel Core i5-3570k - ASRock Z77 Pro3 - Gigabyte Radeon HD 7850 OC - Corsair 8GB 1333 MHz - Seagate Barracuda 7200.12 500GB - Be quiet! Pure Power L8 CM 530W System operacyjny - Windows 7 Home Premium 64 bit. Sprzet byl skladany i zamowiony przez sklep Morele.net a zestaw jest z PurePC.pl pazdziernikowy. P.S. Co do sterownikow wydaje mi sie, ze wszystko zostaly zainstalowane poniewaz sciagalem po otrzymaniu komputera ale jesli to moze byc wina sterownikow to prosilbym o podanie linkow do odpowiednich stron. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 27 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2012 Monitor masz podłączony pod integrę czy pod hd7850? Te hd7850 siedzi w tym kompie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lemo220 Opublikowano 27 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2012 (edytowane) Szczerze mowiac to nie wiem. Z monitora do kompa mam podpiete VGA oraz DVI-D. Karta siedzi, powinna byc podlaczona w koncu caly zestaw byl skladany przez sklep. Edytowane 27 Grudnia 2012 przez lemo220 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 27 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2012 Szczerze mowiac to nie wiem. Z monitora do kompa mam podpiete VGA oraz DVI-D. Karta siedzi, powinna byc podlaczona w koncu caly zestaw byl skladany przez sklep. To sprawdź dwoma lewymi rączkami które nie są połamane na sankach... 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lemo220 Opublikowano 27 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2012 Monitor jest podlaczony do karty graficznej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 27 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2012 Tego akurat się spodziewałem. Której karty? Rozumiem, że masz na myśli HD7850. Problem pojawił się sam z siebie? Robiłeś coś z kompem? Przenosiłeś, przewoziłeś, wymieniałeś chłodzenie? Otwórz obudową, sprawdź czy karta dobrze siedzi w slocie, czy ma prawidłowo podłączone zasilanie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lemo220 Opublikowano 27 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2012 Do komputera nie mialem dostepu dopiero jakos od 2-3 tygodni go uzywam i nie wiem jak bylo wczesniej bo uzywala go osoba, ktora raczej takimi rzeczami czy karta graficzna dzila sie nie interesuje dlatego sadze, ze ten problem jest od poczatku. Karta siedzi stabilnie w gniezdzie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 27 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2012 Zrób na początek clear cmos i zobacz czy sytuacja się poprawi. W biosie możesz wyłączyć też zintegrowaną kartę graficzną. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...