millor Opublikowano 21 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2003 Mam spire fridge rock i zastanawiam sie nad wymiana Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
opolin Opublikowano 21 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2003 coolermaster x -dream Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
UfoK Opublikowano 21 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2003 Spire Falcon Rock II cichy i wmiare wydajny. Tu masz linka do jedengo ze sklepów, abyś mógł go sobie obejrzeć. http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=7145 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mat_zab Opublikowano 21 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2003 Zgadzam się z UFOKIEM tez mam ten Cooler i przy tak podkręconym procu jak w podpisie mam w stresie 46C a proc mam puszczony na 12,5x160 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 21 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2003 Spire Falcon Rock II poraz trzeci. Poza tym poczytaj, na forum jest pełno o tym. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 21 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2003 ale macie podniete tym Spire Falcon Rock II wyglada jak Titan d5b i wydajnosc podona (jak nie nizsza) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaV[666] Opublikowano 21 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2003 KGB ,nie mamy "podniety" tylko wiemy jak sie sprawuje,po pierwsze jest troche WIEKSZY od titana (wyzszy), po drugie ma miedziana wkladke, po trzecie wentylator ma korpus z metalu dzieki czemu jeshcze lepiej przewodzi, zreshta poczytaj sobie ostatnio test na frazpc.Przytym jest BARDZO cichy ,@2300rpm.Ja w moim wymienilem wiatrak na @2800 tez z metalu i nadal jest cicho a wydajniej, chlodzi mi DLT @2350 @1.66v. Nastepnym razem jak cos p_ierdolniesz to najpierw sprawdz czy to co piszesz wlasciwie ma jakikolwiek sens. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karuz Opublikowano 21 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2003 polecam ci X-dreama sam taki posiadam i sprawuje sie zajebiscie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 21 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2003 "]KGB ,nie mamy "podniety" tylko wiemy jak sie sprawuje,po pierwsze jest troche WIEKSZY od titana (wyzszy), po drugie ma miedziana wkladke, po trzecie wentylator ma korpus z metalu dzieki czemu jeshcze lepiej przewodzi, zreshta poczytaj sobie ostatnio test na frazpc.Przytym jest BARDZO cichy ,@2300rpm.Ja w moim wymienilem wiatrak na @2800 tez z metalu i nadal jest cicho a wydajniej, chlodzi mi DLT @2350 @1.66v. Nastepnym razem jak cos p_ierdolniesz to najpierw sprawdz czy to co piszesz wlasciwie ma jakikolwiek sens. titan tez jest w wersji z miedzianym rdzeniem mi Mint M5T (taki sam jak titan) trzymal temp 2200MHz 1.82v na poziomie do 47C ,przy temp otoczenia 28C nie ma zadnej miedzi a kosztowal 30pln sam sobie odpowiedz na temat oplacalnosci (mi proc wydzielal 97W ,a twoj 86W) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaV[666] Opublikowano 21 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2003 Heh ,widzisz, wierz mi lub nie ale DLT sie grzeja przy takich samych parametrach sporo bardziej ,zapytaj sie berkuta jesli mi nie wierzysz.I nie mowie nigdzie ze titan jest zly! Uwazam ze za ta cene to swietny cooler. Wiem tez z doswiadczenia ze titany maja trochu inny wiatrak, u mnie rpm bylo w zakresie 2900-3000RPM.Jesli dostajesz taka sama lub delikatnie lepsza wydajnosc z wiatrakiem @2300 to chyba niejest zle? Pomiary temp moza sobie darowac jesli niema bezposredniego porownania, kazda plyta daje co innego juz sie kilka razy nacialem, niedosc ze sa inaczej skalibrowane to jeshcze jedna korzysta z diody inna z czujnika w socketcie.Za spire`a dalem 47zl ,za titana dajesz 35zl (mint moze 30zl) duza roznica? Sam zmienilem z titana wlasnie ,ciszej i troche wydajniej .15zl oplaca sie doplacic. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicky Opublikowano 21 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2003 X - Dream only Colmaster Rulez Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 21 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2003 moj Abit mniej przeklamuje temp niz Epox 8RDA termistor u mnie dotyka procesora (czego nie moge powiedziec o Epoxie 8KHA+ ,a z tego co widzialem FIC AU13 ma tak samo ,wiec i 8rda tez tak ma) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaV[666] Opublikowano 22 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2003 To gdzie dotyka termistor niema znaczenia ,bo musi byc jeszcze odpowiednio skalibrowany ,pozatym powtarzam, jakiekolwiek porownywanie temperatury "na odleglosc" na dwoch roznych plytach niema sensu, tkzw. czcze gadanie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 22 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2003 "]To gdzie dotyka termistor niema znaczenia ,bo musi byc jeszcze odpowiednio skalibrowanywiem o tym doskonale ,porownywalem temp za pomoca kilku termometrow termistor ktory nie dotyka ma dodatkowy blad spowodowany rozna temp poczatkowa powietrza miedzy procem a termistorem "]jakiekolwiek porownywanie temperatury "na odleglosc" na dwoch roznych plytach niema sensu, tkzw. czcze gadanie.tu sie musze zgodzic z mojej strony OFF Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 22 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2003 na epoxie trzeba dodać około 7 stopni dla poprawneg oodczytu. nie postarali się łochy. a co do coolera to miedziana podkłądka sporo daje bo ciepło rozchodzi się szybciej z małego jądra na dużą powierzchnię postawy więc choćby tu spire zdobywa przewagę, na pewno jest lepszy. a że to kopia titana to widzi każdy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...