Skocz do zawartości
Karenz

Problem z usunięciem konta administratora

Rekomendowane odpowiedzi

Witam jestem świeżo po formacie , spowodowanym przejściem na SSD (Windows 7 SP1 )

Pojawił się pierwszy problem :/

Zrobiłem wszystkie punkty wedle tego poradnika http://www.purepc.pl...prace_dysku_ssd

I mam teraz głupi problem po każdym resecie komputer tworzy konto Administrator , zaznaczę tutaj że moje konto jest jedyne i zostało stworzone w czasie instalacji .

Normalnie nie mogę usnąć tego nowego konta

Nawet po użyciu komendy net user Administrator /delete dostaje odmowę dostępu ... a przypomnijmy wcześniej że tego konta nie było

Wydaję mi się że jest spowodowane przeniesieniem dokumentów , plików temp lub SoftwareDistribution na inny dysk .

Mi te konto nie przeszkadza ale chce aby komputer automatycznie ( nie mam hasła ) logował się na moje bez wyboru .

Zalogowałem się na to konto i jest to najważniejszy admin komputera ma pełna władzę nad innymi kontami

Straciłem uprawnienia administratora które oczywiście posiadałem .

Aktualizacja :

Udało mi się pokonać logowanie i wybór konto ale dalej nie mam uprawnień administratora ...

Edytowane przez Karenz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pierwsze konto tworzone podczas instalacji ma uprawnienia administratora, konto o nazwie administrator normalnie jest widoczne tylko w trybie awaryjnym i w niczym nie przeszkadza, byleby miało hasło. Oczywiście nieoficjalne wydania systemu mogą zachowywać się inaczej, jednak tutaj z nimi pomocy nie otrzymasz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi