Karenz Opublikowano 28 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2012 (edytowane) Witam jestem świeżo po formacie , spowodowanym przejściem na SSD (Windows 7 SP1 ) Pojawił się pierwszy problem :/ Zrobiłem wszystkie punkty wedle tego poradnika http://www.purepc.pl...prace_dysku_ssd I mam teraz głupi problem po każdym resecie komputer tworzy konto Administrator , zaznaczę tutaj że moje konto jest jedyne i zostało stworzone w czasie instalacji . Normalnie nie mogę usnąć tego nowego konta Nawet po użyciu komendy net user Administrator /delete dostaje odmowę dostępu ... a przypomnijmy wcześniej że tego konta nie było Wydaję mi się że jest spowodowane przeniesieniem dokumentów , plików temp lub SoftwareDistribution na inny dysk . Mi te konto nie przeszkadza ale chce aby komputer automatycznie ( nie mam hasła ) logował się na moje bez wyboru . Zalogowałem się na to konto i jest to najważniejszy admin komputera ma pełna władzę nad innymi kontami Straciłem uprawnienia administratora które oczywiście posiadałem . Aktualizacja : Udało mi się pokonać logowanie i wybór konto ale dalej nie mam uprawnień administratora ... Edytowane 28 Grudnia 2012 przez Karenz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zakius Opublikowano 28 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2012 Pierwsze konto tworzone podczas instalacji ma uprawnienia administratora, konto o nazwie administrator normalnie jest widoczne tylko w trybie awaryjnym i w niczym nie przeszkadza, byleby miało hasło. Oczywiście nieoficjalne wydania systemu mogą zachowywać się inaczej, jednak tutaj z nimi pomocy nie otrzymasz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karenz Opublikowano 28 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2012 Nie jest wina systemu tylko tego kombinowania z przenoszeniem plików windows na inny dysk po tej operacji odebrało mi administratora i nic nie mogę zrobić Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Night_Bird Opublikowano 28 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2012 (edytowane) Kolejny format + zainstaluj Windows bez tych wszystkich magicznych sztuczek z optymalizacją pod SSD. Dokumenty po instalce przenieś gdzie Ci wygodnie. Edytowane 28 Grudnia 2012 przez Night_Bird Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...