mesut_ Opublikowano 28 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2012 Witam! Mam bardzo banalne pytanie (dla większości z Was), zauwazylem że ktoś w danej karcie ma powiedzmy 1235 na rdzeniu i 5700 na pamięciach, ile to jest 5700 pamięci? to się jakoś sumuje ze wychodzi taka duża liczba? np ja mam pamięci na poziomie 1300.. albo inaczej, na ile ustawić trzeba ustawić memory np. w sapphire trixx aby otrzymać łącznie 5700? grafika sapphire hd7850 2gb. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 28 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2012 5700 to "efektywne taktowanie" które przy DDR5 wynosi 4x taktowanie rzeczywiste. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mesut_ Opublikowano 28 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2012 Czyli 1235/1425? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 28 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2012 tak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mesut_ Opublikowano 28 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2012 Dzięki, ale mam jeszcze 1 pytanie, gdy na czas grania ustawie wiatraczki w mojej grafice na 100% (Sapphire HD7850 2GB) to może się coś stać? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 28 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2012 Tak, możesz ogłuchnąć, może się zużyć szybciej łożysko wentylatora. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mesut_ Opublikowano 28 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2012 Tak, możesz ogłuchnąć, może się zużyć szybciej łożysko wentylatora. Mam słuchawki jak gram także luz a te łożyska da się jakoś dokupić czy coś? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leon166 Opublikowano 28 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2012 a te łożyska da się jakoś dokupić czy coś? Samego łożyska nie dokupisz, co najwyżej wentylator. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mesut_ Opublikowano 28 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2012 Samego łożyska nie dokupisz, co najwyżej wentylator. ile takie coś może kosztować? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 28 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2012 Wentylatora takiego jaki jest na karcie najpewniej nie dokupisz. Cena więc nie jest istotna. Dlaczego chcesz żyłować wentylator na 100%? Może masz za słabą wentylację w obudowie. Ewentualnie odpuść 50MHz przy OC a zapewnisz sobie dłuższą, bezproblemową pracę karty, różnicy wydajności nie zauważysz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leon166 Opublikowano 28 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2012 Takich rzeczy normalnie nie ma w sprzedaży, można kupić używane chłodzenie jak się komuś grafa uwali itp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mesut_ Opublikowano 28 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2012 Chłodzenie daje na 100 zeby zyskać jak najmniejszą temperature, ogólnie to wykręciłem mojego radka na: http://i.imgur.com/ldejR.png na napięciu 1.25v śmiga stabilnie, tylko martwi mnie jedna rzecz, czy moja i5 2500k @ stock nie ogranicza mojego radka ;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 28 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2012 Bardziej powinno cię martwić to, że i5 2500k trzymasz na stock, niż to czy ogranicza kartę. Nie po to płaci się za odblokowany mnożnik, by trzymać procesor na fabrycznych taktach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mesut_ Opublikowano 28 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2012 Bardziej powinno cię martwić to, że i5 2500k trzymasz na stock, niż to czy ogranicza kartę. Nie po to płaci się za odblokowany mnożnik, by trzymać procesor na fabrycznych taktach. No ale jak myślisz, czy jest NA PRAWDE sens podkręcania dla zyskania tych 4-5 klatek w grze? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leon166 Opublikowano 28 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2012 No ale jak myślisz, czy jest NA PRAWDE sens podkręcania dla zyskania tych 4-5 klatek w grze? No ale jak myślisz, czy jest NA PRAWDE sens podkręcania GPU dla zyskania tych 4-5 klatek w grze? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mesut_ Opublikowano 28 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2012 No ale jak myślisz, czy jest NA PRAWDE sens podkręcania GPU dla zyskania tych 4-5 klatek w grze? No ale weź pod uwagę że do podkręcania GPU nie musisz nic wydawać, a zanim się zabierzesz do CPU to musisz zakupic wydajne chłodzenie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 28 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2012 Jeśli sępisz na chłodzeniu, trzeba było pomyśleć wcześniej, mogłeś zaoszczędzić kilkaset zł na cpu + mobo (myślę, że nia masz mobo na h61/7) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaijitsu Opublikowano 28 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2012 i nie 4-5 klatek bo podkręcając CPU zwiększasz minimalny fps. W niektórych grach różnica jest bardzo duża. Kupować procesor stricte do OC oraz płytę, która to umożliwia a nie korzystać z OC bo szkoda kasy na chłodzenie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mesut_ Opublikowano 28 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2012 mobo asrock p67 pro 3 b3, nie sępie na chłodzeniu tylko nie widziałem potrzeby podkręcania dla kilku fps. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...