Xon Opublikowano 27 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2003 dragongc: Draytek Vigor 2200 USB ale narazie nie obsluguje Sagemow. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dragongc Opublikowano 27 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2003 Heh dzieki znalazlem ten modem zaraz po wyslaniu posta na forum :-) Ale wkurz mnie ze nie wiadomo czy obsluguje tego Sagema. Cosa mi sie wydajez e bedzie jak z komurkami ten modem, ale nie chce zapeszac. Bardzej wkurza mnie to ze zamawialem rj45 i milo byc niby tylko w osttaniej chwili mi zamienili Ponawiam prozbe, jak ktoss probowal podlaczyc pod router USB to niech sie podzieli swoimi doswiadczeniami :-) bop narazie mam serwer ale chce go wywali (miejsce, prad) a w takim wypadku bede musial sie poswiecic dla ogolu i kupowac w ciemno :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dragongc Opublikowano 27 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2003 Nie modem tylko router Isorki za bledy jestem tak wpieniony... TP$A Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dragongc Opublikowano 27 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2003 Nie modem tylko router Isorki za bledy jestem tak wpieniony... TP$ANie modem tylko router Isorki za bledy jestem tak wpieniony... TP$ANie modem tylko router Isorki za bledy jestem tak wpieniony... TP$A Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YoSHi Opublikowano 28 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2003 dragon - lucenty mozna dostac na allegro :P (polak wszytko potrafi :D) - za ok 200-300zl - wiec przemysl raczej to, a nie router na USB... (szczerze wspolczuje modemu na USB - naprawde - nie wiesz jaki mialem stres jak sie dowiedzialem ze ja tez prawdopodobnie bede mial - jezuuu - zalapalem sie na naprawde ostatni gwizdek) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noose Opublikowano 28 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2003 dragon - lucenty mozna dostac na allegro :P (polak wszytko potrafi :D) - za ok 200-300zl - wiec przemysl raczej to, a nie router na USB... (szczerze wspolczuje modemu na USB - naprawde - nie wiesz jaki mialem stres jak sie dowiedzialem ze ja tez prawdopodobnie bede mial - jezuuu - zalapalem sie na naprawde ostatni gwizdek)YoSHi, ale Tobie to akurat niewiele robi :? ale tak jak moj qmpel :?: ma siec polozona na neo+ i mu lucent pierdnal :( oddal go i wczoraj przyszedl gostek z tpsa (albo mial przyjsc - nie wiem). wiem, ze ma (bedzie mial) na USB a to do dzielenia to poracha :!::!: :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YoSHi Opublikowano 28 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2003 jak to nie robi - przyjdzie wiara w wakacje na nocke - tylko switch i jechane - a tak musialbym sie bawic z jakims softem, dwie karty sieciowe - serv padnie wszystko lezy - wole Lucenta (szczegolnie jak mi smiga w trybie router :D) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tukamon Opublikowano 28 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2003 jak ma sie lucenta jako router to kazdy komp podlaczony pod no-name switcha musi miec firewalla wlaczonego? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 28 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2003 Że jak? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dragongc Opublikowano 28 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2003 yoshi - da sie tak ?? podmjana modemow ?? nie wiem w neo jestem nowy a wkurza mine to usb. tzn ;adnie wszystko chodzi ale i tak musze kupic router wiec moge odrazu z modemem. jest jkais inny program do tych sagomow do laczenia sie z netem ?? ten co dala tpsa mnie tak wkurza moge skorzystac ze zwyklego polaczenia modemowego ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YoSHi Opublikowano 28 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2003 co ma firewall do switch'a??? - firewall'em jest sam lucent - musisz tylko pootwierac potrzebne porty (PAT) - ja mialem jeszcze wlaczona do tego zapore w XP ale zrezygnowalem bo p2p na gg nie chcialo z tym chodzic zreszta po co dwa firewall'e - jedne styknie :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noose Opublikowano 28 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2003 yoshi - da sie tak ?? podmjana modemow ?? nie wiem w neo jestem nowy a wkurza mine to usb. tzn ;adnie wszystko chodzi ale i tak musze kupic router wiec moge odrazu z modemem. jest jkais inny program do tych sagomow do laczenia sie z netem ?? ten co dala tpsa mnie tak wkurza moge skorzystac ze zwyklego polaczenia modemowego ?? pewnie ze sie da podmienic modem ;) nie robi -> grunt by posiadal wejscie na adsl + obslugiwal pppoe(a) + rj45 + funkcja routera ;) (to ostatnie nie jest wymagane ;)) MYLICIE firewall z routerem :!: YoSHi to ze przez router jest duzo trudniej wejsc (ale jak wiadomo, czlowiek zrobi wszystko) to nie oznacza, ze on jest firewallem :!: jak masz ustawiony lucent@modem to laczysz sie bezposrednio do jakiegos kompa to masz WSZYSTKIE porty OPEN. jak masz lucent@router to masz WSZYSTKIE (oprocz 23 i tych na PAT chodza), sa na CLOSED...... o to chodzi ;) a ognioscianka sie przydaje, wrazie jakiegos trojanika czy cos ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tukamon Opublikowano 28 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2003 ja mam tak: lucent@modem->komp1->switch->komp2 na drugim nie musze instalowac firewalla? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noose Opublikowano 28 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2003 na drugim nie ;) jak cos to masz kompa1 narazonego na ataki a 2 jest bezpieczny ;) moze to inaczej wyjasnie ;) jak ma sie zew IP (lucent@modem) to mozna zostac zaatakowanym, jak ma sie wew IP (lucent@router) to takie dostanie sie jest praktycznie niemozliwe (o ile w ogole nie mozliwe, ale tego wole nie pisac, bo nigdy nic nie wiadomo :!:). ja nie znam przypadku ataku na wew IP chyba, ze z wewnatrz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 28 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2003 A nie lepiej zrobić tak: lucent@router <-> switch <-> 2x comp? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tukamon Opublikowano 28 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2003 po prostu ja mam zarabiste szczescie to modyfikacji - jak zaczolem krecic proca to plyta po zwiekszeniu fsb o 5mhz nie wstawala a nastepnego dnia padla po modzie napiecia z elektrowni, ram zanim dobry dostalem to 7 razy wymienialem, po prostu sie troche boje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YoSHi Opublikowano 28 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2003 noose ale ognioscianka wlasnie chyba glownie jest po to zeby pozamykac porty co nie? :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noose Opublikowano 29 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2003 tak, ale to nie to samo co router ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YoSHi Opublikowano 29 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2003 no tak - ale router tez zamyka wiec w pewnym sensie jest firewall'em :P (co robisz o 8:54 w niedziele w necie?! :D) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noose Opublikowano 29 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2003 (co robisz o 8:54 w niedziele w necie?! :D)przewialo mnie -> chory jestem -> boli mnie leb i gardlo -> nie moglem spac ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xon Opublikowano 29 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2003 dragongc: na aktualym firmware nie wspolpracuje na 100% z Sagem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...