Skocz do zawartości
dragongc

2xNeo+

Rekomendowane odpowiedzi

Heh dzieki znalazlem ten modem zaraz po wyslaniu posta na forum :-) Ale wkurz mnie ze nie wiadomo czy obsluguje tego Sagema.

Cosa mi sie wydajez e bedzie jak z komurkami ten modem, ale nie chce zapeszac.

Bardzej wkurza mnie to ze zamawialem rj45 i milo byc niby tylko w osttaniej chwili mi zamienili

Ponawiam prozbe, jak ktoss probowal podlaczyc pod router USB to niech sie podzieli swoimi doswiadczeniami :-) bop narazie mam serwer ale chce go wywali (miejsce, prad) a w takim wypadku bede musial sie poswiecic dla ogolu i kupowac w ciemno :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dragon - lucenty mozna dostac na allegro :P (polak wszytko potrafi :D) - za ok 200-300zl - wiec przemysl raczej to, a nie router na USB... (szczerze wspolczuje modemu na USB - naprawde - nie wiesz jaki mialem stres jak sie dowiedzialem ze ja tez prawdopodobnie bede mial - jezuuu - zalapalem sie na naprawde ostatni gwizdek)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dragon - lucenty mozna dostac na allegro :P (polak wszytko potrafi :D) - za ok 200-300zl - wiec przemysl raczej to, a nie router na USB... (szczerze wspolczuje modemu na USB - naprawde - nie wiesz jaki mialem stres jak sie dowiedzialem ze ja tez prawdopodobnie bede mial - jezuuu - zalapalem sie na naprawde ostatni gwizdek)

YoSHi, ale Tobie to akurat niewiele robi :? ale tak jak moj qmpel :?: ma siec polozona na neo+ i mu lucent pierdnal :( oddal go i wczoraj przyszedl gostek z tpsa (albo mial przyjsc - nie wiem). wiem, ze ma (bedzie mial) na USB a to do dzielenia to poracha :!::!: :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak to nie robi - przyjdzie wiara w wakacje na nocke - tylko switch i jechane - a tak musialbym sie bawic z jakims softem, dwie karty sieciowe - serv padnie wszystko lezy - wole Lucenta (szczegolnie jak mi smiga w trybie router :D)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

yoshi - da sie tak ?? podmjana modemow ?? nie wiem w neo jestem nowy a wkurza mine to usb. tzn ;adnie wszystko chodzi ale i tak musze kupic router wiec moge odrazu z modemem.

jest jkais inny program do tych sagomow do laczenia sie z netem ?? ten co dala tpsa mnie tak wkurza

moge skorzystac ze zwyklego polaczenia modemowego ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

co ma firewall do switch'a??? - firewall'em jest sam lucent - musisz tylko pootwierac potrzebne porty (PAT) - ja mialem jeszcze wlaczona do tego zapore w XP ale zrezygnowalem bo p2p na gg nie chcialo z tym chodzic zreszta po co dwa firewall'e - jedne styknie :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

yoshi - da sie tak ?? podmjana modemow ?? nie wiem w neo jestem nowy a wkurza mine to usb. tzn ;adnie wszystko chodzi ale i tak musze kupic router wiec moge odrazu z modemem.

jest jkais inny program do tych sagomow do laczenia sie z netem ?? ten co dala tpsa mnie tak wkurza

moge skorzystac ze zwyklego polaczenia modemowego ??

pewnie ze sie da podmienic modem ;) nie robi -> grunt by posiadal wejscie na adsl + obslugiwal pppoe(a) + rj45 + funkcja routera ;) (to ostatnie nie jest wymagane ;))

MYLICIE firewall z routerem :!: YoSHi to ze przez router jest duzo trudniej wejsc (ale jak wiadomo, czlowiek zrobi wszystko) to nie oznacza, ze on jest firewallem :!: jak masz ustawiony lucent@modem to laczysz sie bezposrednio do jakiegos kompa to masz WSZYSTKIE porty OPEN. jak masz lucent@router to masz WSZYSTKIE (oprocz 23 i tych na PAT chodza), sa na CLOSED...... o to chodzi ;)

a ognioscianka sie przydaje, wrazie jakiegos trojanika czy cos ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

na drugim nie ;) jak cos to masz kompa1 narazonego na ataki a 2 jest bezpieczny ;)

moze to inaczej wyjasnie ;) jak ma sie zew IP (lucent@modem) to mozna zostac zaatakowanym, jak ma sie wew IP (lucent@router) to takie dostanie sie jest praktycznie niemozliwe (o ile w ogole nie mozliwe, ale tego wole nie pisac, bo nigdy nic nie wiadomo :!:). ja nie znam przypadku ataku na wew IP chyba, ze z wewnatrz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

po prostu ja mam zarabiste szczescie to modyfikacji - jak zaczolem krecic proca to plyta po zwiekszeniu fsb o 5mhz nie wstawala a nastepnego dnia padla po modzie napiecia z elektrowni, ram zanim dobry dostalem to 7 razy wymienialem, po prostu sie troche boje

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi