stepnikp Opublikowano 29 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2012 Witam wszystkich. Posiadam Windowsa 8 i niestety nie mogę się odnaleźć. Jednak co największy problem mi sprawia to brak internetu. Chodzi o to, że wykrywa internet, łączy się ale ma ograniczoną łączność i Inernet nie działa. Zasięg jest. Hasło jest dobre. Po kablu też ma problem. Proszę pomóżcie :) PS. Laptop z serii Lenovo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinq123 Opublikowano 29 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2012 Ip prawidłowe przypisuje ? Antywira masz ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 29 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2012 (edytowane) Zacznij od uszczegółowienia czy mówisz o dostępie do internetu (problem z routerem i NATem lub dostawcy internetu) czy do sieci w której internet jest (połączenie router laptop)? Podejrzewam że chodzi o to drugie więc przede wszystkim poszukaj najnowszych sterowników do kart sieciowych. Edytowane 29 Grudnia 2012 przez rafa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
E57 Opublikowano 29 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2012 sprawdź czy dostajesz prawidłowe IP tak jak napisał marcinq123, czy masz właściwą bramę domyślną oraz dnsy. używasz dhcp ? spróbuj ustawić adres ręcznie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stepnikp Opublikowano 30 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2012 Sprawdzałem na 2 routerach. Mam zainstalowany przez producenta system z ich imiczu, wiec wszystko powinno być na bierząco. Starałem się ustawić połączenie sieci bezprzewodowej ręcznie, ale efekt ten sam. Czemu po kablu też mi blokuje ? Mam router do którego jest podłączony laptop. Co rozumiesz czy IP przypisuje dobre? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinq123 Opublikowano 30 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2012 Czy komputer ma ip z tego samego zakresu jak reszta sieci ... Dajmy na to 192.168.1.110 - ip laptopa 192.168.1.111 - ip komputera Jak nie to ustaw na stałe czy cus. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stepnikp Opublikowano 30 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2012 Jeszcze nie wie, mogę jedynie powiedzieć, że na innych urządzeniach internet jest. Sprawdzałem pod innym routerem i też nic nie pomogło. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stepnikp Opublikowano 2 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2013 Okazało się, że to jest tak, że działa a czasami mu się odwidzi i ma ograniczoną łączność i nie działa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majster-bieda Opublikowano 6 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2013 No dobra. To od początku. Odpal cmd.exe jako administrator i wpisz następujące polecenia: ipconfig /release ipconfig /renew ipconfig /flushdns Ping www.purepc.pl /n 20 > c:ping.txt ipconfig /all > c:siec.txt Pliki które powstaną zapisz na penie i później z innego kompa ich zawartość wklej tu. Zobaczymy co tam masz. Napisz jeszcze jakiego masz dostawcę netu i jaki router. Też ostatnio bujałem się z win 8 siecią ale problem był poza systemem. Czekamy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...