Skocz do zawartości
NeonPPC

!!!!! Zamiana: Athlon na Duron. !!!!!!!

Rekomendowane odpowiedzi

Qrde w Faqu nie ma dokladnej rozpiski z tymi mostkami napiec i mnoznikow, moze mi ktos cos takiego podrzucic ???A jak bede mnoznik mostkami zmienial to musze go tesh odblokowywac najpierw ???

jak malowac masz opis na mojej stronie (link w profilu i nie lapomnij na klikniecie banerka allegro :) ), moj duron 1000 na standardowym napieciu chodzi na 9133 a na napieciu 1.65 na 7.5*133.

to nic wrtego pochwałki mój chodzi na duron 1000MHz 149*8. :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Qrde w Faqu nie ma dokladnej rozpiski z tymi mostkami napiec i mnoznikow, moze mi ktos cos takiego podrzucic ???A jak bede mnoznik mostkami zmienial to musze go tesh odblokowywac najpierw ???

jak malowac masz opis na mojej stronie (link w profilu i nie lapomnij na klikniecie banerka allegro :) ), moj duron 1000 na standardowym napieciu chodzi na 9133 a na napieciu 1.65 na 7.5*133.

to nic wrtego pochwałki mój chodzi na duron 1000MHz 149*8. :D

Max co stabilnie chodzil to 1272 a w post bylo 1310. tyle, ze ja swojego procka chlodze malym aluminiowym radiatorkiem. ile on potrafi to sie okarze jak wkoncu ta wode wrzuce.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie licz na fsb wyzsze niz 112 ,kt133a juz tak ma

heheh jasne na swoim abit kt7a-raid wyciskałem 133 bez problemu na więcej nie próbowałem bo pamiątki nie chodziły.

wypadalo by przeczytac reszte postow zanim cos sie napisze,bo moze wyjsc to niezwykle glupio

np. tak jak teraz :P

pozniej wyjasnilem dosyc jasno o co chodzi z kt133a i fsb112

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

looknijcie na stronę główną tweak'a. tam jest test durona morgana 1 GHz i porównanie go do sfitfire'a i athlona 1 GHz.

tam neon 69 powinien znaleźć odpowiedź na swoje pytanie. Athlon 1 GHz jest porównywalny z duronem 1.25 GHz. zajrzyjcie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

heheh jasne na swoim abit kt7a-raid wyciskałem 133 bez problemu na więcej nie próbowałem bo pamiątki nie chodziły.

co wy wygadujecie :? chyba chodzi wam o kt133 (bez a ktory to obslugiwal fsb 100 mhz na nim owszem ciezko bylo przekroczyc bariere 112 mhz) Przeciez kt133a w standardzie obsluguje fsb 133 mhz i antki na fsb 266 (133mhz) ja na a7v133 ktory to wlasnie jest oparty o chipset kt133a jezdzilem na fsb 147 mhz bezproblemowo i gdyby nie pamieci poszedlby wyzej, wiec nie gadajcie goopot :) ;) :D :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

co wy wygadujecie :? chyba chodzi wam o kt133 (bez a ktory to obslugiwal fsb 100 mhz na nim owszem ciezko bylo przekroczyc bariere 112 mhz) Przeciez kt133a w standardzie obsluguje fsb 133 mhz i antki na fsb 266 (133mhz) ja na a7v133 ktory to wlasnie jest oparty o chipset kt133a jezdzilem na fsb 147 mhz bezproblemowo i gdyby nie pamieci poszedlby wyzej, wiec nie gadajcie goopot :) ;) :D :?

ciebie tez odsylam do wczesniejszych moich wypowiedzi w tym watku,czytaj od poczatku watek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

właśnie lekko krytykuje tą wypowiedź !!!!! a nie twierdze tak. nie zrozumiałeś koncepcji tej wypowiedzi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ciebie tez odsylam do wczesniejszych moich wypowiedzi w tym watku,czytaj od poczatku watek

czytalem je i ty mowiles konkretnie o abicie (dlatego twoich wypowiedzi nt durona, kt133a i fsb 112max nie komentowalem) ale z wypowiedzi Ulcaster'a mozna bylo to zrozumiec tylko w jeden sposob ze wypowiedz odnosi sie ogolnie do chipsetu kt133a a czy mozna inaczej zrozumiec slowa

????? bo ja to rozumiem tylko w jeden jedyny sposob :?

dlatego maly apel ludzie piszcie jasniej i konkrety jest takze taka komenda jak "quote" przez niestosowanie tego wychodza wlasnie takie hocki klocki :x Ulcaster nie wiem czyja wypowiedz powinna byc skrytykowana :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lagier

ja mowilem o kt133a bo mnie tez zaskoczylo ,ze nie mozna tak ustawic fsb w przedziale 115-133 ,a chodza nawet do 150

i mowie ogolnie o kt133a ,bo na Abicie tez przedzial jest troche inny

(120-133 ,a wyciaga do 160 ,w woli scislosci rowniez Epox na kt133a zachowuje wyciska 160)

to moja wypowiedz i wyrwana z konstekstu oznacza co innego

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lagier

ja mowilem o kt133a bo mnie tez zaskoczylo ,ze nie mozna tak ustawic fsb w przedziale 115-133  ,a chodza nawet do 150

i mowie ogolnie o kt133a ,bo na Abicie tez przedzial jest troche inny

(120-133 ,a wyciaga do 160 ,w woli scislosci rowniez Epox na kt133a zachowuje wyciska 160)

to moja wypowiedz i wyrwana z konstekstu oznacza co innego

heh... jakbym zgadl powtarzam komenda "quote" sie klania :!:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...