Misza Opublikowano 30 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2012 Chciałem trochę rozbudować zestaw który mam w stopce i chciałem dokupić RAM + SSD. Jak zobaczyłem ceny RAMu to zapał mi opadł i postanowiłem sklecić coś na s1155 + duuużo RAM DDR3. 700zł + jakieś pieniądze z P5K Premium+E8400+3GB DDR2 Zależy mi na płycie z eSATA - mam kieszeń z tym złączem i Baśkę 500GB do backupów. Priorytet to solidna płyta, co najmniej 8GB RAM i za resztę procek. Szukam, szukam i nie mogę znaleźć niczego rozsądnego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niezły Apacz Opublikowano 30 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2012 Zobacz na płytę ASRock Z77 Extreme 4 ta posiada złącze eSata.Można to rozwiązać inaczej,kupujesz śledzia z tym złączem tak więc nie ma potrzeby zmieniać płyty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misza Opublikowano 30 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2012 No widzisz, uparłem się na to złącze eSATA a nie wpadłem na tak banalne rozwiązanie. To znacznie rozszerza pole manewru. Płyta którą zaproponowałeś jest fajna, ale wykracza poza budżet (chyba :-) ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niezły Apacz Opublikowano 30 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2012 Może warto pomyśleć o dysku do kopii zapasowej opartej na USB w wersji 3.0 wtedy jednym kablem zasilasz dysk i przesyłasz dane. Z tego co piszą to eSata będzie szybsze a USB 3.0 wygodniejsze w użyciu. Widzę w sygnaturce że masz urządzenie od Welland.Jak ono się sprawuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misza Opublikowano 30 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2012 Nie narzekam. W środku siedzi Basia .12 - robienie kopii jest bardzo komfortowe. Tak nawiasem - z USB 3.0 to ja chyba nie zasilę dysku 3,5"? :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niezły Apacz Opublikowano 31 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2012 Faktycznie mój błąd,jedynie 2,5" dyski da się zasilić i transferować dane. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...