Jump to content
bumbox1011

Znikający Internet i częste problemy z DNS

Recommended Posts

Witam

Od dłuższego czasu mam wielkie problemy z internetem. Używam switcha TP-LINK TL-SF1005D do podziału łącza na kilka komputerów w domu . Internet działa bardzo wolno(4Mb/s) i często znika dając błąd DNS albo po prostu wyskakuje informacja "Kabel sieciowy jest odłączony". Jest to o tyle dziwne że wszystko jest podłączone i nie ma możliwości odpięcia kabla.

Kontaktowałem się niejednokrotnie z Administratorem sieci i zapewniał mnie że wszystko powinno działać bez żadnego problemu i że nie ma pojęcia co może być nie tak. Pingując server gry z którym się łączyłem uzyskiwał ~40ms kiedy ja w tym samym czasie miałem 300-400ms w grze. Najdziwniejsze jest to że takie problemy są tylko na jednym komputerze w sieci lan, u mnie znika siec a na wszystkich pozostałych komputerach jest.

Używam zintegrowanej karty sieciowej: PCIe Realtek® 8112L Gigabit LAN

Nie mam pojęcia czy jest to problem z kablami, switchem, czy może z kartą sieciową.

Proszę o pomoc.

Dziękuję.

Przepraszam za tak długą nie obecność, kilkanaście dni w ogóle nie miałem internetu. Serwis przyjechał i wymienił zasilacz PoE. Internet zaczął z powrotem działać, ale niestety działa tak samo źle jak przedtem. Testowałem z tym kablem i na każdym komputerze to samo.