Skocz do zawartości
marcin77

radek 9000 pro i 3dmark2001se

Rekomendowane odpowiedzi

a wiec tak jezeli chodzi o wyniki na radku 9000pro :). Ja na kreconym procu do 2400xp magistraal 160 mhz. Mialem 8200punktow. Potem przy takim procu jak nizej i grafie kreconej rdzen 315 a pamieci 290 mhz mialem 8700 punktow :). Teraz po Vmodzie rdzenia mam 350 mhz na czip i 275 (default) na pamieci oraz 9400 punktow :]. Pierwsza rada, wy<span style="color:red;">[ciach!]</span>l sterowniki 3.4 i zamien na 3.2 to jest jakies 200 punktow straty, a druga to spaczowany 3dmark 2001se (zeby dzialal z dx 9.0) rowniez zaniza punkty o okolo 200 , wienm bo mam dwa systemy 98 z dx 8.1 i swierzy xp z dx 9.0 i na tym drguim jest nizej. Powinienes miec tak jak trzeba czyli ok 8500 puntkow.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

oj tak .. musiesz cos zrobic bo za rozowo to to nie jest na na antku 2000 mam 7300 a radek non pro a zobacz co po oc robie bez vmodow bo nikt nie wie jak ... mysle ze jeszcze raz zainstaluj winde ...i powinpo byc ok ..a i ustaw 128mb w biosie dla agp no i agp 4x ofkorst ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no dobra już wyciągnąłem 8245, ale na radku 285/285 i barton 12.5 *177,

może catalyust na 3.2 zmienić, i w innym zapytaniu wsopminałem o biosie innym ??, a co jest z tym vmodem, czytałem wątek o podkręcaniu radko 9000 non pro i kompletnie już pomieszało mi :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no przeciez mowie zmien te catalysty na 3.2 :). Naprawde spada wydajnosc o okolo 200 punktow.

nie prawda u mnei bylo bez zmiana a nawet moze troszke lepeij ..a w ostatecznosci i tak jade na omegach bo sa najlepsze

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

szpaku ale Ty mazs 9000 :). Ja mam ta sama pro his`a co marcin :) i mowie co widzialem :] jestem tego pewien. Co do omegi to strata byla juz bardzo duza rzedu 300-400 punktow. Zainstaluj te 3.2 i nie kombinuj :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mnie sie wydaje ze ati zapomniala o starszych modelach :) i nowe stery sa raczej pod nowe modele. A przynajmniehj z tym 9000 pro sa jakies jaja niestaty. Ciesze sie ze w koncu zainstalujesz te 3.2 :). Ale jak tak sie przeinstalowywuje :] to optem nie wiem czy sie nie popieprzy na koniec :]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

narazie chodzi, oczywiście po każdej instalacji pełne odinstalowanie i restart, teraz mam 3.2 i jest lepiej niż na 3.4 ale też różnica taka sobie + 80 punkciorów, po podkręceniu pewnie jeszcze więcej będzie :D , ale ogólnie diagnoza jak najlepsza że 3.2 is the best :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...