Skocz do zawartości
Vermen

3750k po OC i dwie karty dźwiękowe

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Tak szczerze powiedziawszy to sam nie wiedziałem gdzie umieścić ten temat. Do rzeczy - potrzebuję mieć dwie karty dźwiękowe - Xonar ST do odtwarzania dźwięku i zintegrowanego Realteka na Asrock Extreme 4 do mikrofonu. Płytę i proca kupiłem niedawno więc zdążyłem podkręcić. Z tego co słyszałem to trzeba wyłączyć opcję spread spectrum.

Jako że nie znam się za bardzo na komputerach to chciałbym zadać kilka pytań:

1. Czy posiadanie dwóch kart dźwiękowych (a tym bardziej dwóch różnych producentów) powoduje jakieś konflikty ? Tak jak pisałem - chcę jedną mieć do dźwięku i drugą do mikrofonu.

2. Czy jeśli procesor po OC chodzi stabilnie przy włączonej opcji spread spectrum to mimo to wyłączyć ją ? Czy dwie karty dźwiękowe powodują jakieś obciążenie dla płyty/proca i generują jakieś duże zakłócenia ?

Pozdrawiam i z góry dziękuję za jakieś sugestie oraz odpowiedźi )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A co stoi na przeszkodzie w podłączaniu mikrofonu do Xonara?

Spread Spectrum włącza się tylko i wyłącznie w razie zakłóceń elektromagnetycznych. Wyłączyć gdy zbędne.

Co do reszty pytania, skąd ci takie rzeczy przychodzą do głowy?..żadnych zakłóceń czy obciążeń...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi