Vermen Opublikowano 2 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2013 Witam. Tak szczerze powiedziawszy to sam nie wiedziałem gdzie umieścić ten temat. Do rzeczy - potrzebuję mieć dwie karty dźwiękowe - Xonar ST do odtwarzania dźwięku i zintegrowanego Realteka na Asrock Extreme 4 do mikrofonu. Płytę i proca kupiłem niedawno więc zdążyłem podkręcić. Z tego co słyszałem to trzeba wyłączyć opcję spread spectrum. Jako że nie znam się za bardzo na komputerach to chciałbym zadać kilka pytań: 1. Czy posiadanie dwóch kart dźwiękowych (a tym bardziej dwóch różnych producentów) powoduje jakieś konflikty ? Tak jak pisałem - chcę jedną mieć do dźwięku i drugą do mikrofonu. 2. Czy jeśli procesor po OC chodzi stabilnie przy włączonej opcji spread spectrum to mimo to wyłączyć ją ? Czy dwie karty dźwiękowe powodują jakieś obciążenie dla płyty/proca i generują jakieś duże zakłócenia ? Pozdrawiam i z góry dziękuję za jakieś sugestie oraz odpowiedźi ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 2 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2013 A co stoi na przeszkodzie w podłączaniu mikrofonu do Xonara? Spread Spectrum włącza się tylko i wyłącznie w razie zakłóceń elektromagnetycznych. Wyłączyć gdy zbędne. Co do reszty pytania, skąd ci takie rzeczy przychodzą do głowy?..żadnych zakłóceń czy obciążeń... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...