vestories Opublikowano 2 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2013 Witam. Przymierzam się do zakupienia Nowego procesora i płyty głównej . Dość niedawno zakupiłem nową karte graficzną Geforce GT 640 , ale muszę dokupić nową płytę główną , albowiem moja obecna nie posiada PCI-E X) Zależy mi na Niskiej cenie , ale żeby wszystko Grało jak powinno :) Liczę na waszą pomoc :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 2 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2013 (edytowane) Proponuję Celeron G550 + MSI B75MA-E33 , jak starczy to Pentium G860 . Do tego Goodram 4GB DDR3 , bo chyba też nie masz ramów DDR3 . A karty się pozbądź i kup coś sensowniejszego .Jaki masz zasilacz - marka , model i moc oraz dysk - ATA ( szerokie złącze ) czy SATA ( wąskie złącze ) . Edytowane 2 Stycznia 2013 przez reyden 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Frasier Opublikowano 2 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2013 (edytowane) Jak do 500 zł na płytę główną i procesor, to pewnie dobra para to: Pentium G860 ok. 250 zł MSI B75MA-E33 ok. 200 zł W z tych pozostałych 50 zł można dopłacić do lepszej płyty głównej, jakby potrzeba było konkretnych wejść, lub (bo o tym nie wspomniano), kupić z 4GB RAM za ok. 65 zł. Ewentualnie można jeszcze taniej i G860 zamienić na Celerona G550 za ok. 150 zł, zostawiając płytę za 200 i wtedy na pewno 4GB RAM - 410-420 zł w sumie. Niech mnie ktoś poprawi jak głupoty piszę . Edit: No to się chyba mocno nie pomyliłem :-). Edytowane 2 Stycznia 2013 przez Frasier 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vestories Opublikowano 2 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2013 A karty się pozbądź i kup coś sensowniejszego .Jaki masz zasilacz - marka , model i moc oraz dysk - ATA ( szerokie złącze ) czy SATA ( wąskie złącze ) . Karty nie wywalę bo jak na razie nie widzę sensu kupować nowej . Dysk mam typu SATA , a zasilacz prawdopodobnie też wymienię . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Frasier Opublikowano 2 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2013 (edytowane) Karty nie wywalę bo jak na razie nie widzę sensu kupować nowej . Dysk mam typu SATA , a zasilacz prawdopodobnie też wymienię . Zapomniałeś o RAMach. Ponadto zakładam, że przedmówcy chodziło o to, że skoro piszesz, że niedawno kupiłeś tego GF, to można odzyskać (większość) wydane na niego pieniądze i kupić coś bardziej pasującego, szczególnie, jakby coś już i tak z założonego wczesniej budżetu (do 500 zł) zostało. Edit: Zresztą tak sobie czytam testy tego GF i to naprawdę nie jest udana karta. W tej, lub zbliżonej cenie da sie lepiej trafić. Edytowane 2 Stycznia 2013 przez Frasier Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba83bb Opublikowano 2 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2013 Moim zdaniem g550 150zł + płyta h61 msi ok 160zł + ram 4gb ok 70zł i tak jak radzą koledzy sprzedać tą karte i z tego co zostało (120zł) + kasa z karty kupić coś mocniejszego choćby hd7750 a jeszcze lepiej hd7770 lub podobne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vestories Opublikowano 4 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2013 Dzięki wielkie , zobaczę jak to wyjdzie ^^ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...