demografik Opublikowano 3 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2013 Wczoraj zaciągnąłem nowe Live Update i zrobiłem automatyczne uaktualnienie wszystkich sterowników. Domyślam się, ze również od MB jak i nowego biosu. Sprzęt uruchomił się ponownie. A raczej już nie... Tylko czarny ekran i to wszystko. Za każdym uruchomieniem to samo. Po resecie biosu, uruchamia się ekran z możliwością wyboru F1 lub F2 ale użycie każdego z nich znów powoduje reset i czarny ekran... O co może chodzić? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aurora001 Opublikowano 3 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2013 Sprobuj zmienic ustawienie dysku na AHCI lub IDE, reczny update biosa z pendrive'a moze? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demografik Opublikowano 3 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2013 To jest SSD wiec na IDE chyb nie da rady. Poza tym nie mam możliwości zrobić czegokolwiek w biosie. Po resecie biosu i uruchomieniu mam ekran jak powyżej i zarówno F1 jak i F2 powoduje, że komp się restartuje i mamy czarny ekran. Nic więcej. Myślałem o update biosu z pen'a ale jak to zrobić w takim wypadku? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aurora001 Opublikowano 3 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2013 Przy starcie powinienes miec opcje pod ktoryms "F" jesli da rade. Bios resetowales zworka? Sprobuj wyjac baterie na kilka godzin. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demografik Opublikowano 3 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2013 Przy restarcie nie działa żaden F ani Del. Resetowałem zworką, przyciskiem na płycie, baterię wyjąłem na całą noc. Niestety nic nie pomogło... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 3 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2013 Spróbuj uruchomić minimalną konfigurację (bez napędów, zewnętrznej k. graficznej, z jedną kością pamięci) i zobacz czy da się wejść do biosu. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aurora001 Opublikowano 3 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2013 Mnie to wyglada na moze zrypane ustawienia mem po flashu i nie masz stabilnosci. Sprobuj z 1 koscia albo przekladaj sloty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacool Opublikowano 3 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2013 Mnie to wyglada na moze zrypane ustawienia mem po flashu i nie masz stabilnosci. Sprobuj z 1 koscia albo przekladaj sloty. lub nieudany flash biosu bo był robiony z poziomu windowsa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demografik Opublikowano 3 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2013 Faktycznie był robiony z windowsa. Tylko, ze do tej pory robiłem to już z 2 razy i za każdym wszystko było ok. Rozbebeszam sprzęt i będę próbował. Jeśli nic nie pomoże to jutro leci do Morele na serwis... Szkoda, bo już się powoli przekonywałem do MSI... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 3 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2013 A co to ma wspólnego z MSI? Nieudane flashowanie może się zdarzyć na dosłownie każdej płycie!.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demografik Opublikowano 3 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2013 Ok. Odpiąłem wszystkie dyski i zostawiłem jedną kość pamięci z 4. Odpalił i jestem w BIOSie ;) Teraz puścić go delej czy zrobić flash biosu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aurora001 Opublikowano 4 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2013 Sprobuj zaladowac safe defaulta Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demografik Opublikowano 4 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2013 Zrobiłem flash z USB i wszystko ruszyło Dziękuję za pomoc! Żeby nie było tak różowo... Podpiąłem wszystko. Uruchomiłem. Uruchomiłem ControlCenter(używam go do kontroli i wyciszenia wentylatorów w oudowie). ControlCenter prosi wtedy o restart z racji uruchomienia OC Genie. I klapa. Restart to znów czarny ekran... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 4 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2013 Na jednej parze pamięci jak jest? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demografik Opublikowano 4 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2013 Będę się bawił dzisiaj różnymi konfiguracjami pamięci to dam znać. Ale najwidoczniej ten nowy BIOS jest chyba niedopracowany. W poprzednim nie było problemów z pracą OC Genie. Spróbuję jeszcze wrócić do jakiejś starszej wersji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
strusm Opublikowano 4 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2013 Wgraj stary bios bo nowy bios jest niedopracowany ja miałem freezy w grach itd. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 4 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2013 Obczaj wersje beta: http://forum-en.msi.com/index.php?topic=161033.0 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ajayeti Opublikowano 23 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2013 Miałem podobny problem przy flashowaniu biosu z poziomu Windows. Pomógł przycisk clear CMOS. Wywnioskowałem, że źródłem problemu było flashowanie biosu, podczas gdy był włączony OC Genie mode. 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...