bandit Opublikowano 21 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2003 Mam Procka 2000 Xp+ T-bred A0 0,13 um i Płytę MSI KT4V , Pamiatki no name 266 mhz - nawet dobre ?? I czemu jak dam fsb 150 to komp nie wstaje ??? Prosze o odpowiedź Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phranzee Opublikowano 21 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2003 bo dla tych pamiatek powinno byc max 133 (x2) :P jak chcesz wiecej niz fabrycznie to zwieksz na nich napiecie :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 21 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2003 podnies napiecia max jak mozesz (a na msi to zaduzo nie bedzie :P ) i wtedy sprawdzaj na jakim fsb bedzie chodzic Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gloam Opublikowano 21 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2003 Napiecia UP, Timingi DOWN - dla pamiatek oczywiscie :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@jkel Opublikowano 23 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2003 moze mi ktos podpowiedziec co zrobic? w sumie pierwszy moj o/c z athlonem. standardowo moj antoni ma 133x13.5 na 1.65V. udalo mi sie podniesc mnoznik do 14 przy tym samym napieciu i fsb ale przy mnozniku 15 komputr podczas bootowania szaleje (albo pokazuje komunikat "insert disk and press enter" czy jakos tak albo wyswietla ze monitor nie moze az tak wysokiej czestotliwosci obsluzyc) potem tylko clear cmos bo w bios sie nie da wejsc. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 23 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2003 moze mi ktos podpowiedziec co zrobic? w sumie pierwszy moj o/c z athlonem. standardowo moj antoni ma 133x13.5 na 1.65V. udalo mi sie podniesc mnoznik do 14 przy tym samym napieciu i fsb ale przy mnozniku 15 komputr podczas bootowania szaleje (albo pokazuje komunikat "insert disk and press enter" czy jakos tak albo wyswietla ze monitor nie moze az tak wysokiej czestotliwosci obsluzyc) potem tylko clear cmos bo w bios sie nie da wejsc.zostaw mnoznik na seryjnym i podnos fsb no i vcore ustaw jakos sensownie ,np. 1.85v Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@jkel Opublikowano 23 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2003 a takie pytanko mam. kiedy temperatura zaczyna wzrastac na procku? przy zmianie fsb, V czy mnoznika? z tego co zauwazylem to przy zmianie mnoznika temperatura zostaje taka sama. i jeszcze jedno na ktore zapewne bede musial sam znalezc odpowiedz. do ilu moge podkrecic swojego procka na boxowym radiaku tak zeby sie o niego nie bac? przy standardowych ustawieniach ma wstresie 53*C a w spoczynku 46*C. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
burro Opublikowano 23 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2003 a takie pytanko mam. kiedy temperatura zaczyna wzrastac na procku? przy zmianie fsb, V czy mnoznika? z tego co zauwazylem to przy zmianie mnoznika temperatura zostaje taka sama. i jeszcze jedno na ktore zapewne bede musial sam znalezc odpowiedz. do ilu moge podkrecic swojego procka na boxowym radiaku tak zeby sie o niego nie bac? przy standardowych ustawieniach ma wstresie 53*C a w spoczynku 46*C. Kup sobie lepsze chladzenie zanim pomyślisz o jakim kolwiek OC. Teraz jooz masz za duza temperature Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@jkel Opublikowano 23 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2003 caly czas czycham na whisper rock 4 ale w bialymstoku jeszcze w sklepach nie ma. ale powiedz mi ile taki antoni jest w stanie z siebie wydusic przy chlodzeniu takim jak np. spire falcon rock1 lub2 i podobnej klasy. czego sie moge spodziewac i do jakich wartosci mam wogole nie dochodzic zeby nie zjarac go. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 23 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2003 temp proca wzrasta przy podnoszeniu czestotliwosci (niezaleznie czy fsb ,czy mnoznikiem podnosisz) i przy zwroscie zasilania tez temp rosnie (dosc drastycznie wzrasta moc - do kwadratu napiecia) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
galaxy_938 Opublikowano 23 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2003 M@jkelnapisał : caly czas czycham na whisper rock 4 ale w bialymstoku jeszcze w sklepach nie ma. ale powiedz mi ile taki antoni jest w stanie z siebie wydusic przy chlodzeniu takim jak np. spire falcon rock1 lub2 i podobnej klasy. czego sie moge spodziewac i do jakich wartosci mam wogole nie dochodzic zeby nie zjarac go Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@jkel Opublikowano 23 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2003 fakt napisalem tak ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...