Skocz do zawartości
bandit

Wiecej nie pojdzie???

Rekomendowane odpowiedzi

moze mi ktos podpowiedziec co zrobic? w sumie pierwszy moj o/c z athlonem. standardowo moj antoni ma 133x13.5 na 1.65V. udalo mi sie podniesc mnoznik do 14 przy tym samym napieciu i fsb ale przy mnozniku 15 komputr podczas bootowania szaleje (albo pokazuje komunikat "insert disk and press enter" czy jakos tak albo wyswietla ze monitor nie moze az tak wysokiej czestotliwosci obsluzyc) potem tylko clear cmos bo w bios sie nie da wejsc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

moze mi ktos podpowiedziec co zrobic? w sumie pierwszy moj o/c z athlonem. standardowo moj antoni ma 133x13.5 na 1.65V. udalo mi sie podniesc mnoznik do 14 przy tym samym napieciu i fsb ale przy mnozniku 15 komputr podczas bootowania szaleje (albo pokazuje komunikat "insert disk and press enter" czy jakos tak albo wyswietla ze monitor nie moze az tak wysokiej czestotliwosci obsluzyc) potem tylko clear cmos bo w bios sie nie da wejsc.

zostaw mnoznik na seryjnym i podnos fsb

no i vcore ustaw jakos sensownie ,np. 1.85v

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a takie pytanko mam. kiedy temperatura zaczyna wzrastac na procku? przy zmianie fsb, V czy mnoznika? z tego co zauwazylem to przy zmianie mnoznika temperatura zostaje taka sama.

i jeszcze jedno na ktore zapewne bede musial sam znalezc odpowiedz. do ilu moge podkrecic swojego procka na boxowym radiaku tak zeby sie o niego nie bac? przy standardowych ustawieniach ma wstresie 53*C a w spoczynku 46*C.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a takie pytanko mam. kiedy temperatura zaczyna wzrastac na procku? przy zmianie fsb, V czy mnoznika? z tego co zauwazylem to przy zmianie mnoznika temperatura zostaje taka sama.

i jeszcze jedno na ktore zapewne bede musial sam znalezc odpowiedz. do ilu moge podkrecic swojego procka na boxowym radiaku tak zeby sie o niego nie bac? przy standardowych ustawieniach ma wstresie 53*C a w spoczynku 46*C.

Kup sobie lepsze chladzenie zanim pomyślisz o jakim kolwiek OC. Teraz jooz masz za duza temperature

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

caly czas czycham na whisper rock 4 ale w bialymstoku jeszcze w sklepach nie ma. ale powiedz mi ile taki antoni jest w stanie z siebie wydusic przy chlodzeniu takim jak np. spire falcon rock1 lub2 i podobnej klasy. czego sie moge spodziewac i do jakich wartosci mam wogole nie dochodzic zeby nie zjarac go.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

M@jkelnapisał :

caly czas czycham na whisper rock 4 ale w bialymstoku jeszcze w sklepach nie ma. ale powiedz mi ile taki antoni jest w stanie z siebie wydusic przy chlodzeniu takim jak np. spire falcon rock1 lub2 i podobnej klasy. czego sie moge spodziewac i do jakich wartosci mam wogole nie dochodzic zeby nie zjarac go

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...