bojar33 Opublikowano 4 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2013 Jak w temacie, szukam dysku SSD 64GB do +/- 300zł. Jaki SSD byście sugerowali w tym przedziale cenowym? Chcę postawić na nim system i nagrywać filmy z battlefielda 3. Więc chciałbym aby zapis był na przyzwoitym poziomie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 4 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2013 (edytowane) Ja sugeruje przeczytanie tego. http://forum.purepc....d-faq-1-strona/ Zapis kazdego dysku wystarczy do filmików z BF3 BTW zdajesz sobie sprawe ze za 70zł wiecej masz 128GB? Edytowane 4 Stycznia 2013 przez rafa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bojar33 Opublikowano 4 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2013 Obecnie mam ten dysk: http://www.ceneo.pl/2746240#tab=spec gry nagrywam video w 60 klatkach to po odtworzeniu go stasznie się tnie i jest pokaz slajdów. Dlatego chce kupić coś szybszego bo dysk nie daje rady. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 4 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2013 co ty opowiadasz? to problem z cpu i/lub kodekami Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bojar33 Opublikowano 4 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2013 Mam i5 2500k, gdy nagrywam wideo w 30 klatkach to wszystko jest w porządku, ale gdy nagrywam w 60 to już tnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 4 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2013 To sprawdź obciążenie rdzeni podczas odtwarzania. Zmień kodek jesli się da albo użyj innego programu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bojar33 Opublikowano 4 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2013 Z kodekami już się bawiłem, zawsze było tak samo, obciążenie rdzeni w normie. Wydaje mi się że po prostu dysk nie daje sobie rady z przetworzeniem pliku o tak dużej wadze i dlatego występują takie przycięcia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 4 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2013 (edytowane) Do płynnego odtwarzania filmu fullHD o wysokim bitrate (BlueRay) wystarcza transfer kilku MB/s. Nawet powolny HDD ma przynajmniej te 60MB/s i wzwyż. To jest aż nadto. Ja Cie nie odciągam od zakupu SSD, nawet jestem ich ogromnym zwolennikiem. Na pewno warto taki kupić ale w tym przypadku nie poprawi Ci to tej konkretnej sytuacji. Problem jest tam dalej w ustawieniach softu... Edytowane 4 Stycznia 2013 przez rafa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bojar33 Opublikowano 4 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2013 No to nie mam już pomysłu jak to naprawić ;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaijitsu Opublikowano 4 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2013 Dokladasz 80zl i masz liteona e200 160GB na marvellu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...