Skocz do zawartości
lukasskywalker

problem z płytą główną ASRock Z77 Pro 3

Rekomendowane odpowiedzi

Witam! Mam problem i wydaje mi się, że jest to problem z płytą główną (ASRock Z77 Pro3). Na wyjściu z wbudowanej karty dźwiękowej pojawiają się zakłócenia. Przedtem myślałem, że to problem po aktualizacji systemu, ale okazuje się, że jest tak od początku,po świeżej instalacji. Dźwięk na większym podgłośnieniu na wzmacniaczu, pyrka. Mam obudowę CM Stormstryker. Okazało się, że jak zwiększę obroty wentylatorów na full, to pyrkotanie ustaje. Wydawałoby się więc, że zakłócenia powodują wentylatory obudowy na zmniejszonych obrotach, jednak nawet, jak się je ustawi na full, to dalej są przebicia na wyjściu audio, z ruchu myszką, obrotów DVD itd. Jak wyłączę urządzenie audio w BIOSIE, to przebicia dalej są. Zbagatelizowałbym ten problem, bo i tak korzystam z interfejsu zewnętrznego, ale...Po zainstalowaniu zewnętrznego interfejsu USB Edirol UA-25 dźwięk z tego interfejsu z kolei buczy na większym zgłośnieniu. Podłączyłem do laptopa Mac Booka Pro i nic nie buczy. A więc problem jest chyba w płycie głównej? Proszę pomocy, bo męczę się już od dwóch miesięcy! Dołączona grafika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi