Quake96 Opublikowano 5 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2013 Witam ;) Na samym początku chciałbym nadmienić iż nie zamierzam prosić o nielegalne oprogramowanie. Otóż od roku posiadam Laptopa z oryginalnym systemem Windows XP Home Edition (posiadam oryginalny klucz z certyfikatem, pod spodem laptopa). Jednakże ostatnio zmuszony byłem wymienić dysk twardy, a do laptopa nie dostałem płytki z systemem. Tutaj zwracam się o pomoc do was. Czy wiecie gdzie znajdę oryginalnego Windows XP Home Edition z Dodatkiem SP2? Wszędzie są tylko te "crackowane" wersje z których nie zamierzam korzystać. Szukam w pełni oryginalnej edycji, po zainstalowaniu której mam 30 dni na aktywację. Zwie się to chyba OEM? W razie wątpliwości mogę dołączyć fotkę oryginalnej nalepki (z zasłoniętym kluczem) i swoim nickiem. Przypominam jeszcze raz że nie poszukuje nielegalnego oprogramowania, lecz chcę zdobyć nową kopię systemu który zainstaluje używając oryginalnego Klucza CD. Z góry dziękuje i pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majster-bieda Opublikowano 6 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2013 Twoja prośba jest jak najbardziej sensowna. Zawsze mnie wkurzało że nie ma dostępnych nośników ISO do pobrania wraz z MD5. Czasem tak się dzieje że nośnik jest utracony i zanim producent nam przyśle to robota ucieka. Jak to w końcu jest w licencji. Mogę pożyczyć nośnika czy nie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BastianCJ47 Opublikowano 6 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2013 Witaj jak jesteś zainteresowany mam Orginał nie używany, jak coś to piv. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quake96 Opublikowano 6 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2013 Ale co jeśli laptop jest już leciwy (około 7 lat) ? To jak niby producent miałby przysłać mi nowy nośnik z systemem, który na dodatek już nie jest w produkcji? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 7 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2013 To znaczy, że producentowi laptopa coś nie wyszło. Zgodnie z planem producenta powinieneś zarzynać już trzeciego laptopa po siedmiu latach a nie szukać systemu do dziadka ;) Jakiej firmy to laptop, że nie było w fabrycznym systemie zaszytego oprogramowania do utworzenia recovery disc? Zawsze (w sprzętach z którymi miałem do czynienia) gdy nie było płyty, nowy sprzęt bombardował komunikatem z prośbą o utworzenie płyty odzyskiwania systemu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quake96 Opublikowano 7 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2013 HP Compaq nc6120 Wątpie żeby system był gdzieś zaszyty, bo jak pisałem, musiałem wymienić dysk twardy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 7 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2013 Płytki te tworzy się po zakupie komputera a nie po wymianie dysku. http://h20000.www2.hp.com/bizsupport/TechSupport/document.jsp?objectID=c00608578#doc Przy pierwszym uruchomieniu komputera najczęściej nachalnie się on dopomina utworzenia tych dysków. Wtedy jednak się o tym nie myśli. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quake96 Opublikowano 8 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2013 Cóż, gdyby laptop był od nowości w moich rękach to może i bym takowy dysk posiadał. NIestety wcześniej należał on do krewnych więc nic nie poradzę że nikt tego nie zrobił. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...