Ghazi Opublikowano 21 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2003 Jakiś czas temu słucham sobie radyjka i słyszę, że gadają coś o tanim dostępie do netu. No to się uważniej przysłu<span style="color:red;">[ciach!]</span>ę i... [mniej więcej] Dziennikarka: "MPWiK we Wrocławiu przy okazji wymiany grzejników na osiedlach Popowice i cośtam poprowadziło światłowody, co umożliwia klijentom dostęp do internetu z niespotykaną dotąd prędkością!" Prezes: "Udostępniamy klijentom łącze o przepustowości 100MBps, czyli ok 2 000 razy szybciej niż standardowe!" Ja: pewnie chcą 3000 za instalację i 1000 na miech Prezes: "Opłata instalacyjna to 100zł a abonament 50. Przez pierwsze miesiące testowania - darmo!" Szatafaka! Coś mi tu śmierdzi! Patrzę w regulamin: Każdy urzytkownik otrzyma kartę sieciową 100MBps co umożliwi komunikację z serwerem z maxymalną prędkością... blablabal... łącza blblblaa Telekomunikacji :P :P Dadzą takie 1MB na blok i luzik - 100MBPS! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xon Opublikowano 21 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2003 Coz wiadomo ze chodzi o LAN o tej predkosci. W sumie wielu konkretow to nie podali chociaz gdzies chyba bylo napisane jakie maja wyjscie do inet'u. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ghazi Opublikowano 21 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2003 WIADOMO, ŻE CHODZI O LAN Wcale nie wiadomo! Mówią, że dostajesz dla siebie łącze 100MB za 50zł! Dopiero jak się wczytasz, to wiesz, że masz ledwo kilka mega do podziału na ileś-set typa. A w Belgi sprzedają łącza 28MB (PRAWDZIWE!!!!!) za równowartość 199zł. Jak tu nie paść ze szczęścia? ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xon Opublikowano 21 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2003 Nie Belgii a Szwecji ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B3T0N Opublikowano 21 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2003 WIADOMO, ŻE CHODZI O LAN Wcale nie wiadomo! Mówią, że dostajesz dla siebie łącze 100MB za 50zł! Dopiero jak się wczytasz, to wiesz, że masz ledwo kilka mega do podziału na ileś-set typa. A w Belgi sprzedają łącza 28MB (PRAWDZIWE!!!!!) za równowartość 199zł. Jak tu nie paść ze szczęścia? ;] dopiero w 2006 bedzie to wszystko oficjalnie odpalone - na razie w fazie testow jest to - moze na kosmonautow wreszcie mi zrobia jakiegos LAN'a bo mam dosyc zasysania filmow pzez 5 dni non stop przez modem z dialogu :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SuChyY Opublikowano 21 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2003 I nie 28 a 26 ;) ale za to w obie strony. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...