Skocz do zawartości
Ghazi

MPWiK i internet :P

Rekomendowane odpowiedzi

Jakiś czas temu słucham sobie radyjka i słyszę, że gadają coś o tanim dostępie do netu. No to się uważniej przysłu<span style="color:red;">[ciach!]</span>ę i...

[mniej więcej]

Dziennikarka:

"MPWiK we Wrocławiu przy okazji wymiany grzejników na osiedlach Popowice i cośtam poprowadziło światłowody, co umożliwia klijentom dostęp do internetu z niespotykaną dotąd prędkością!"

Prezes:

"Udostępniamy klijentom łącze o przepustowości 100MBps, czyli ok 2 000 razy szybciej niż standardowe!"

Ja: pewnie chcą 3000 za instalację i 1000 na miech

Prezes:

"Opłata instalacyjna to 100zł a abonament 50. Przez pierwsze miesiące testowania - darmo!"

Szatafaka! Coś mi tu śmierdzi! Patrzę w regulamin: Każdy urzytkownik otrzyma kartę sieciową 100MBps co umożliwi komunikację z serwerem z maxymalną prędkością... blablabal... łącza blblblaa Telekomunikacji :P :P

Dadzą takie 1MB na blok i luzik - 100MBPS!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

WIADOMO, ŻE CHODZI O LAN

Wcale nie wiadomo! Mówią, że dostajesz dla siebie łącze 100MB za 50zł! Dopiero jak się wczytasz, to wiesz, że masz ledwo kilka mega do podziału na ileś-set typa.

A w Belgi sprzedają łącza 28MB (PRAWDZIWE!!!!!) za równowartość 199zł.

Jak tu nie paść ze szczęścia? ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

WIADOMO, ŻE CHODZI O LAN

Wcale nie wiadomo! Mówią, że dostajesz dla siebie łącze 100MB za 50zł! Dopiero jak się wczytasz, to wiesz, że masz ledwo kilka mega do podziału na ileś-set typa. 

A w Belgi sprzedają łącza 28MB (PRAWDZIWE!!!!!) za równowartość 199zł. 

Jak tu nie paść ze szczęścia? ;]

dopiero w 2006 bedzie to wszystko oficjalnie odpalone - na razie w fazie testow jest to - moze na kosmonautow wreszcie mi zrobia jakiegos LAN'a bo mam dosyc zasysania filmow pzez 5 dni non stop przez modem z dialogu :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi