hellutek1 Opublikowano 7 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2013 Cześć! Mam kompa jakieś 3 miesiące. Używam dysku SSD, na ktorym stoi windows, oraz do danych mam Segate z serii 7200.12, podzielony na dwie partycje. Wczoraj pojawiły się problemy - windows uruchamiał się z 5 minut, a po odpaleniu nie widać tego dysku SEGATE. Pobawiłem się trochę i tutaj efekty: -Windows 7 nie wyświetla dysku, nie widać go też w zarządzaniu komputerem/dyskami -BIOS widzi dysk -Dysk SSD sam działa dobrze i szybko -Zmiana kabli nic nie pomogła -Po przełożeniu dysku do drugiego kompa jest to samo, bios widzi, win nie, win dlugo startuje -Po którymś z restartów dysk było widać, ale był strasznie zamulony, otwieranie folderu trwało około minuty, a po kolejnym restarcie zniknął Wie ktoś w czym może tkwić problem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalelo Opublikowano 7 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2013 ściągnij program crystal disk info i daj screena z tego programu Twojego dysku na forum Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hellutek1 Opublikowano 7 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2013 Crystal disk info nie widzi dysku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AragornPL Opublikowano 7 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2013 (edytowane) Spróbuj uruchomić jakiegoś Linuxa LiveCD z płytki/pendraka i sprawdź, czy tam można uzyskać dostęp do dysku, chociaż do SMART. @Tapatalk Edytowane 7 Stycznia 2013 przez AragornPL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aurora001 Opublikowano 8 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2013 (edytowane) Sprawdz dysk menagera w win7 czy widzi. Czasami trzeba sie niezle dokopac. Edytowane 8 Stycznia 2013 przez Aurora001 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...