Skocz do zawartości
Ulcaster

ja chce do Niemiec

Rekomendowane odpowiedzi

siedze sobie na neciku i całkiem przypadkowo wchodze na www.ebay.de

I patrze na radki 9500pro za 110euro i taniej.

powinno wejśc to link do jednego z nich .......

http://cgi.ebay.de/ws/eBayISAPI.dll?ViewIt...&category=23886

a jak nie to sami poszukajcie w dziale computers

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ulcaster nie ma co sie tak podniecac - cena pewnie dojdzie do 150 Euro a to juz nie jest az taka rewelacja bo na allegro kupisz nieweile taniej

a jak chcesz to mozesz kupowac na e-bay i za wysylke do polski placi sie ok 10euro

i nie obrazaj wszystkich wokolo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

takie tematy to na osla.

jakbys nie wiedzial ebay jest aukcja, wiec koncowa cena bedzie pewnie dwa razy wyzsza.

tyle ,że gdybyś znał troch niemiecki to ośle zobaczyłbyś ,że do końca aukcji 15h czyli cena dużo nie wzrośnie. tępota nie zna granic

Jakbym był moderatorem, to za taki tekst już byś bana dostał :evil:

M79 napisał Ci, że ten temat powinien znaleść się na oślej lączce- taki dział forum przeznaczony na off-topiki, a nie nazwał Cię osłem. Myślże trochę :evil:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1.Od 1 Maja 2004 będziemy gów.... płacili , a nie cło więc można poczekać.

2. Radeony 9500 poniżej 800zł nie widziałem ,a miesiac temu nie widziałem tam Radka 9500 który by przekroczył 150E ba, a nwet jeśli to niema w Polsce R9500 za 675 zł, a wójek zakupił Gf FX 5800

za ok 300 Euro (280E z hakiem). Nie ma co się oszukiwać - Polska ma "bandyckie" ceny i jak u naszych zachodnich sąsiadów tanieje to u nas DROZEJE.

3.Jeśli obecna cena wynosi 100E i zostało 15h do zakończenia aukcji to wątpie, zeby nagle naszło paredziesiąt ludków i podbiło cene z 100 do 150, czy 200E.

BTW: niechce nikogo urażać , ale chciałem się wypowiedzieć sie na temat (jeśli można ;))

BTW2: Temat nadaje się na oślą tj ktoś tu wspominał. ale już wcześniej była taka nieoficjalna rozmowa o .DE i nikt nie potrafił uwieżyć dlatego rozmowa nie ma sensu .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1.Od 1 Maja 2004 będziemy gów.... płacili , a nie cło więc można poczekać.

Już OD DAWNA gów.no płacimy a nie cło. NIE MA żadnego cła na części komputerowe. I to z większości krajów (Europa, USA, nie wiem jak z Azją).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

3.Jeśli obecna cena wynosi 100E i zostało 15h do zakończenia aukcji to wątpie, zeby nagle naszło paredziesiąt ludków i podbiło cene z 100 do 150, czy 200E.

Wlasnie zwykle w ciagu ostatnich paru minut cena zmienia sie np. o 50%

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1. Nie ma cla na sprzęt komputerowy

2. Kupując np. W niemczech możemy uzyskać zwrot podatku Mstw - niemieckiego watu i już dodatkowe np 16% zysku

3. Ceny w Polsce wszelkiej masci sprzętu są bandyckie i mają się nijak do cen Europejskich czy Światowych. Średnio do dodatkowy 30% narzut.

więcej mi się nie chce pisać

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no a ja planuje jakos na lipiec zabrac sie z kumplami autem do berlina: ) - ktos z poznania chetny ? :) to podjedziemy - tylko pytanie jak cos tam kupie to nic mi sie na granicy niebeda czepiac ???? : //// kompletnie nic ??? - czy musze to jakos schowac ;) (czyt. przemycic :) )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1. Cla nie trzeba placic, tylko jezeli sie zglosi do odprawy celnej trzeba zaplacic polski vat ale mozna odebrac za to niemieci vat (16 procent).

2. Mozna oczywiscie przemycic i nieplacic polskiego vatu tylko odebrac niemiecki , tylko ze jak zlapia i wartosc towaru bedzie powyzej 100 euro (dokldnie nie wiem, bo do tej kwoty pmozna spokojnie przewiesc) to albo sie daje w lape (biierze prawie kazdy,przetestowane) albo placi sie mandat okolo 300-400 (tez przetestowane) albo masz sprawe na kolegium (jeszcze nie testowane :)))

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

takie tematy to na osla.

jakbys nie wiedzial ebay jest aukcja, wiec koncowa cena bedzie pewnie dwa razy wyzsza.

tyle ,że gdybyś znał troch niemiecki to ośle zobaczyłbyś ,że do końca aukcji 15h czyli cena dużo nie wzrośnie. tępota nie zna granic

:lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol:

:lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol:

:lol::lol::lol::lol::lol::lol: i ty tu mowisz o tepocie ? a nie wiesz ze najbardzie zażarta walka toczy sie w ostatniej godzinie? cena wzrosnie pewnie jeszcze sporo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moj brat 2tyg temu ruszyl w dosc karkolomna wycieczke do z Warszawy do Berlina po sprzet.

Wiadomo samemu to najtaniej pociagami, pociag pospieszny do Niemieckiej granicy, pozniej lokalnym niemieckim do Berlina - wraz ze znizka studencka w obydwie strony koszt wyniosl okolo 60zl

Natomiast zakupil Abit NF7 w cenie 76 Euro i pamieci 256 Kingstone chyba 55 Euro.

Na granicy dostal zwrot podatku ale byla to niewielka kwota 44zl z groszami.

W sumie zaoszczedzil na sprzecie tej wycieczce 100zl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tyle ,że gdybyś znał troch niemiecki to ośle zobaczyłbyś ,że do końca aukcji 15h czyli cena dużo nie wzrośnie.

Zwracaj uwage na to co i do kogo piszesz "kolego" !

Zaliczasz zolta kartke, nastepnym razem bedzie tez zolty, ale banan :x

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tyle ,że gdybyś znał troch niemiecki to ośle zobaczyłbyś ,że do końca aukcji 15h czyli cena dużo nie wzrośnie.

Zwracaj uwage na to co i do kogo piszesz "kolego" !

Zaliczasz zolta kartke, nastepnym razem bedzie tez zolty, ale banan :x

chlopczyk ma problemy z zaakceptowaniem czyjegos zdania ktore nie pokrywa sie z jego koncepcja a apropos ceny to analogicznie do jazdy w peletonie heh im blizej mety tym kolarze szybciej jada (im blizzej konca tym cena bedzie wyzsza)

ps

kocham kolarstwo heheh

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi