Kamil18 Opublikowano 8 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2013 Witam, obecnie posiadam athlon 240 2.8 a770de+ asrock patriot 2x1 gb cl4 800 gf 9800gt czy dokupić 2x 512 żeby nadal obie pary pracowały w dualu, czy 1gb w 1 kości? pracuje na xp 32bit więc max 3gb, nie mam ochoty narazie systemu zmieniac myslalem nad http://allegro.pl/show_item.php?item=2910349055 czy dobra cena? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaijitsu Opublikowano 8 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2013 w 1 GB w 1 module albo 2x1 GB. 2x512 jest bezsensowne i nieopłacalne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil18 Opublikowano 8 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2013 a czytałeś co napisałem? mam juz 2x1gb w kompie i chce dokupić żebym miał 3, i mysle czy dokupic 1 kosc wtedy bedzie single channel albo 2x 512 w dualu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
usher Opublikowano 8 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2013 Zobacz w instrukcji do płyty jakie i w jakim trybie pamięci są wspierane. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaijitsu Opublikowano 8 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2013 Mając 4x1 GB będziesz miał dual chanel a system 32bitowy będzie widział 3-3.5 GB. 2x1 GB + 2x512 nie zawsze działa prawidłowo. W przyszłości łatwiej będzie odsprzedać moduły 1 GB niż 512, którymi mało kto jest zainteresowany. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil18 Opublikowano 8 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2013 Mając 4x1 GB będziesz miał dual chanel a system 32bitowy będzie widział 3-3.5 GB. 2x1 GB + 2x512 nie zawsze działa prawidłowo. W przyszłości łatwiej będzie odsprzedać moduły 1 GB niż 512, którymi mało kto jest zainteresowany. dz. za dobra odpowiedz, zastanawiam się do jakiej ceny warto kupić 2x1gb ddr2 800, i czy kupić takie same jak już mam, które do najtanszych nie naleza, czy kupic cos tanszego o podobnych parametrach jakiś pomysł co dokupić? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 8 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2013 (edytowane) Bierz to co najtańsze, 800MHz. Max to chyba 30zł za 1GB, i tak to nie jest tanio. Przeglądałem teraz allegro i możesz zaszaleć i kupić takie fikuśne Corsairy. Patriotów też trochę jest Szukaj zestawów 2x1GB, mogą wyjść trochę taniej niż kości sprzedawane po 1GB. Omijaj wszelkie "okazje" chyba sprawne, dostałem w rozliczeniu, nie wiem czy działa, nie mam jak sprawdzić itd. Inna sprawa, gdyby dzisiaj w nocy dobry duszek dołożył ci 2x1GB do komputera, jutro nie zauważyłbyś różnicy ;) Edytowane 8 Stycznia 2013 przez Klaus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...