rebik13 Opublikowano 10 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2013 Siemaneczko, z góry wybaczcie jeśli temat był poruszany ale nigdzie go nie widziałem wcześniej a wujek Google nie chce zbytnio pomóc) w czym tkwi problem, staram się postawić na nogi komputer który jest na MoBo DFI Infinity NF SLI-M2/G. komputer pewnego dnia umarł i nie chciał się sam wskrzesić więc postanowiłem go zachęcić nowym zalilaczem. ożył na jedno włączenie po czym mam powtórkę z rozrywki. przy podpiętych wszystkich kabelkach, przestał się uruchamiać, tzn. wciskając PB słyszę tylko ciche ,,kliknięcie" w zasilaczu, i nic poza tym. Po odłączeniu 4pin z MoBo, i podłączając 6pin w karte graficzną, wszystko działa pięknie, poza tym że nie mam sygnału z grafiki do monitora. nie ma na tej płycie główniej niestety zintegrowanej grafiki żeby ew. pójść przez vga i zaktualizować BIOS, a mi skończyły się już pomysły co mogę jeszcze w tej kwestii wykombinować. Błagam, pomocy... przez najbliższą godzinę/dwie jestem ciągle przed komputerem więc gdyby znalazł się ktoś z głową pełną pomysłów, było by świetnie :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 10 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2013 (edytowane) Wygląda na uwalony procesor i/lub zwarcie na sekcji zasilania cpu. Edytowane 10 Stycznia 2013 przez Klaus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rebik13 Opublikowano 10 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2013 procesor wlasnie sprawny bo byl sprawdzany... zwarcie? byc moze, ale czy da sie cos z tym zrobic? kwestia wymiany jakis tranzystorkow czy cos? jak to sprawdzic? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
łopian Opublikowano 10 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2013 Gra jest nie warta świeczki, kup coś na am2 albo wymień całość. odłącz jeszcze 8pin od zasilania cpu i włącz kompa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rebik13 Opublikowano 10 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2013 8pin? nie ma takiego gniazda ;p a sluchajcie, mam jeszcze takie pytanie. grafika bez podlaczonego zasilania z plyty, i bez dodatkowego (6cio pinowego) mimo wszystko dostaje z plyty jakies tam zasilanie bo radiator na niej dalej kreci... jest jakas opcja uruchomienia tej grafiki bez uzycia napiecia z plyty glownej? w sensie bez kabelka 4pin oddzielnie idacego z zasilacza do plyty glownej tak, zeby nadawala sygnal do monitora? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 10 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2013 Nie ma takich cudów. Grafikę możesz sprawdzić w innym kompie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...