kupon Opublikowano 10 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2013 (edytowane) Witam,zrobiłem formatowanie dysku i zaczołem instalowanie nowego XP .Instalator zaczoł instalowanie lecz ja przerwałem ten proces restartem.Od tego momentu nie mogę zainstalowac XP.System na poczatku sie ładuje(prostokaciki)i pojawia sie niebieski ekran i napis Instalator rozpoczyna ponowne uruchamianie i wyskakuja takie okienka jak, Zasoby sa niewystarczające do ukończenia operacji API oraz Po odinstalowaniu woluminu nie podjeto na nim próby operacji zapisu.W tym momencie system się wyłącza i zaczyna ponownie sie ładować i wyskakuja te same komunikaty i tak cały czas.Co zrobić aby wgrac XP? Edytowane 10 Stycznia 2013 przez kupon Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacekK74 Opublikowano 10 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2013 Dysk w biosie ustawiony na ide czy sata? Jeśli sata to o ile pamiętam XP wymaga zewnętrznych sterowników (chociaż wtedy byłby komunikat o braku dysku), możesz przestawić na ide i wtedy sprobować instalacji (w biosie Twojej płyty to opcja SATA operation mode). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leon166 Opublikowano 10 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2013 Musisz ponownie sformatować dysk i zacząć od początku instalację. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kupon Opublikowano 11 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2013 (edytowane) t Dysk w biosie ustawiony na ide czy sata? Jeśli sata to o ile pamiętam XP wymaga zewnętrznych sterowników (chociaż wtedy byłby komunikat o braku dysku), możesz przestawić na ide i wtedy sprobować instalacji (w biosie Twojej płyty to opcja SATA operation mode). Instalowałem tego XP juz na tej płycie a wiec kiedys ustawienia były dobre,ale zobacze na ide. Musisz ponownie sformatować dysk i zacząć od początku instalację. Nie moge sformatować bo jak napisałem system cały czas sie wyłancza i włącza sam.Płyta instalacyjna nie jest włożona a system pokazuje taki komunikat jak napisałem i włącza i wyłancza sie sam.Włożenie płytki instalacyjnej nic nie daje. Musisz ponownie sformatować dysk i zacząć od początku instalację. Czy chodzio to,ze nie da sie sformatowac jak jest jedna parycja i musze włozyc dysk do innego komputera z którego sformatuje mój dysk z innego dysku? Edytowane 11 Stycznia 2013 przez kupon Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kfgz Opublikowano 11 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2013 (edytowane) A czy jak siedzi płyta instalacyjna to przypadkiem nie ma odliczania kilkusekundowego żeby uruchomić instalację? Bo takie odliczanie powinno być i jak naciśniesz dowolny klawisz (za nim skończy się odliczanie), to instalacja uruchamia się od zera. EDIT: Oczywiście zakładam, że masz ustawiony start z CD-ROM jako pierwsze urządzenie. Edytowane 11 Stycznia 2013 przez kfgz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leon166 Opublikowano 11 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2013 Oczywiście zakładam, że masz ustawiony start z CD-ROM jako pierwsze urządzenie. Ja wręcz jestem pewien, że nie jest ustawiony start z cd. Kupon - ustaw w biosie kolejność boot'owania, jako pierwszy musi być cd-rom/dvd-rom, uruchamiasz instalację i formatujesz przez instalatora windows'a. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kupon Opublikowano 11 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2013 Ja wręcz jestem pewien, że nie jest ustawiony start z cd. Kupon - ustaw w biosie kolejność boot'owania, jako pierwszy musi być cd-rom/dvd-rom, uruchamiasz instalację i formatujesz przez instalatora windows'a. Tak,pierwszy był dysk .Ustawiłem pierwszy z CD a dysk wyłączyłem z botowania .Płytke włożyłem a dalej to juz samo sie zrobiło.Pisze ten post juz z e swojego kompa.dziekuje za pomoc i zamykam temat. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...