Skocz do zawartości
Baksju

Paka za 1300 do giercenia

Rekomendowane odpowiedzi

Witam! Chciałem bratu wymienić stary sprzęt który nadaje się do kosza na coś, na czym w końcu będzie mógł odpalić jakieś granie Dołączona grafika budżet to ok 1300zł. Monitor 1680x1050 i w tą rozdzielczość celujemy bo w najbliższej przyszłości ekranu nie zmieni. Myślałem nad proponowanymi na PurePC częściami (bez dysku, ma już na sata a w tym budżecie ssd to za drogi wybór - kiedyś owszem)

Intel Celeron G860 BOX - 235zł

MSI B75MA-E33 - 199zł

MSI Radeon HD 7770 - 424zł

Nanya Elixir 4GB 1600 MHz - 78zł

Fortron HEXA 400W - 139zł

Lite-On iHAS124-04 - 67zł

SilentiumPC Brutus 410 Pure Black - 135zł

RAZEM: 1277+przesyłka

Pytania: czy odpali takie tytuły jak Battlefield 3/Crysisy/Far Cry 3? Nie chodzi mi tu o pełną płynność na ultra ale ogólnie miłą dla oka rozgrywkę? Czy lepiej darować sobie zakup kompa do gier w tej cenie? (uprzedzam: na obecnym nie ma co i tak siedzieć bo syff sakramencki, a budżet zamknięty na amen w 1300). I tak w ogóle co tutaj jest wąskim gardłem, procek czy grafa? Wziąć tańszego G550 i trochę lepszą grafę czy to co podałem będzie optymalne? Z góry dzięki!!

Edytowane przez Baksju

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przy okazji, zależy gdzie kupujesz, mogą już mieć G2020, czyli Pentium 2,9GHz IB, który powinien być tańszy odrobinę od G860, mieć podobną/nieco lepszą wydajność i brać mniej energii. Na PClab masz właśnie jego test.

Edytowane przez Frasier

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tu masz zestaw alternatywny : http://www.arest.pl/konfiguracja-655220

Mobo Gigabyte lub alternatywnie Asus bo mają 3 lata gwarancji zamiast 2 u MSI.

Buda Cooler Master ma wyjście USB 3, do grafiki dołączony klucz na Far Cry 3 (do pobrania z sieci). Twój budżet i tak już jest przekroczony bo SilentiumPC Brutus 410 Pure Black zdrożało na Morele o 40 zł.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi