locarno Opublikowano 13 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2013 Witam znalazłem ostatnio poradnik jak zrobić z karty graficznej Quadro Geforce'a. http://forum.notebookreview.com/gaming-software-graphics-cards/253667-quadro-driver-tweak-how-make-your-quadro-geforce-driver-side.html Mógłby ktoś przetłumaczyć ten poradnik albo opisać po polsku jak to zrobić. Próbowałem to robić samemu ale coś mi nie wychodziło. I wie ktoś po czym rozpoznać czy się udało czy nie ? Bardzo mi na tym zależy bo podobno poprawia to wydajność karty graficznej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DeathTomahawk Opublikowano 13 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2013 Jaką masz Quadro(bardzo ważne do tej modyfikacji)? Jak to się stało, że masz quadro skoro ewidentnie jej nie potrzebujesz? Co chcesz uzyskać? Poradnik ma 4 lata. Nvidia od tego czasu pewnie zablokowała taką możliwość. Pozdrawiam 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
locarno Opublikowano 13 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2013 (edytowane) Posiadam Quadro FX880m w lapku DELL Precision M4500. Chce uzyskać więcej fps w grach. Jak to się stało ? To chyba nie jest tu ważne. Być może przez 4 lata się wiele zmieniło. Ale zawsze mogę to zrobić na najstarszych sterownikach. Więc pomoże ktoś ? Edytowane 13 Stycznia 2013 przez locarno Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KoVol Opublikowano 13 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2013 (edytowane) 1. Wejdź w menadżer urządzeń i odczytaj swój identyfikator sprzętu: 2. Wejdź na stronę: http://laptopvideo2go.com/drivers 3. Uzupełnij pole "search terms" wpisz własne ID, wybierz system operacyjny i wciśnij "filter" 4. Pobierz sterownik z listy. 5. Wypakuj sterownik. 6. Znajdź plik o rozszerzeniu .INF, może mieć on nazwę np. nvfu.inf 7. Otwórz ten plik za pomocą notatnika. 8. Wciśnij "ctrl" + "F" i znajdź wpis "PCIVEN_10DE&DEV_". Następnie zaznacz 4 kolejne znaki, i je skopiuj, tak jak na poniższym screenie: 9. Wciśnij ctrl + F i zmień wszystkie wpisy z skopiowanego ciągu znaków na własny. Dokładnie na ten co wpisałeś na stronie w punkcie 3. Wpisów powinno być przynajmniej 3. Jeżeli będzie mniej to znaczy że któregoś pominąłeś. 10. Zapisz zmiany w dokumencie i zainstaluj sterownik. Oczywiście musisz usunąć dokładnie stary sterownik przed rozpoczęcie instalacji. Jak to zrobić masz opis na stronie którą podałeś. --------- Jeżeli opisany powyżej sposób nie zadziała to znaczy że został on już zablokowany. Ta modyfikacja ma w zasadzie umożliwić uruchomienie gier które nie wspierają kart Quadro. Edytowane 13 Stycznia 2013 przez KoVol 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
locarno Opublikowano 13 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2013 (edytowane) 6. Znajdź plik o rozszerzeniu .INF, może mieć on nazwę np. nvfu.inf A nie przypadkiem nvwi.inf ? I skoro chce instalować sterownik z Geforce to nie powinienem pobrać i edytować sterownika do geforce ? Z tego co udało mi sie wyczytać to trzeba znaleść kartę podobną do mojej czyli Geforce GT330m. Jeszcze jedno to jest jakiś inny sposób czy to tłumaczenie tego poradnika o którym pisałem w pierwszym poście ? @EDIT Tego pliku inf nie mamy czasem pobrać ze strony laptop2video.com do danego sterownika ? Edytowane 14 Stycznia 2013 przez locarno Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...