majster-bieda Opublikowano 15 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2013 (edytowane) Witam wszystkich, Coraz bardziej zastanawiam się nad złożeniem HTPC do salonu. Przeznaczeniem było by video HD (czasami muzyka z FLAC). Mam kilka starych rupieci pokroju celerona 2800, jakiegoś durona itd. Wiem że te procki to jednordzeniowy szrot, ale może udało by się za pomocą wsparcia jakiegoś podstawowego GPU uruchomić na tym FullHD. Jakie są Waszym zdaniem minimalne wymagania dla HTPC i fullhd. Problemem jest też wydaje mi się AGP bo trzeba by znaleźć jakąś kartę z HDMI na pokładzie. Znalazłem też kilka płyt z AMD E-350. Czy to da radę? Jak z głośnością tego chłodzenia (zazwyczaj wszystko zespawane z płytą). Acha - to wszystko ma działać na linuxie. Są może jakieś dedykowane do tego dystrybucje? Pozdrawiam Kuba Edytowane 15 Stycznia 2013 przez majster-bieda Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DeathTomahawk Opublikowano 15 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2013 (edytowane) Mam Asrock E350M1 z szefem BT-02B i jest cichutki (trzeba tylko w UEFI dobrze ustawić bo domyślnie wyje jak odrzutowiec przy dowolnym obciążeniu ). Linux śmiga na tym jak złoto (XBMC z tego co wiem również). Karta ma sprzętowe wsparcie do dekodowania, ale niestety nie sprawdzałem tego (to nie jest HTPC u mnie ) Warto tutaj zajrzeć: http://forum.purepc....6526-sony-htpc/ -@wozaq używa E350 jako HTPC więc warto poczytać IMHO przy cenie E-350 nie warto się bawić w reanimację jakichś szrotów pobierających nie wiadomo ile wat. Sam zastanawiam się nad kupnem drugiego właśnie pod HTPC... Pozdrawiam Edytowane 15 Stycznia 2013 przez DeathTomahawk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majster-bieda Opublikowano 17 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2013 Dzięki. Sprawa do zamknięcia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...