valki Opublikowano 15 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2013 Witam, od dwóch dni mam pewien problem - zmieniłem internet z 2MB na 10MB (tp) i teraz gdy ściągam pliki itp. na pełnym łączu to po pewnym czasie (około 20sekund) zrywa mi połączenie i później za około 1 minute automatycznie wznawia połączenie z internetem. Jest to dziwny problem ponieważ gdy miałem 2MB nie było takich problemów i zastanawiam się czy to wina Routera czy dostawcy internetu ? Dzięki za pomoc :) Router PLATEN ADW-4401. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinq123 Opublikowano 15 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2013 Snr jest niski. To może być wina gubienia synchronizacji. Ale sprawdź jeszcze na routerze opartym na np chipsecie broadcomu, albo ogólnie jakimś innym. :) Wysyłane z mojego XT910 za pomocą Tapatalk 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
valki Opublikowano 16 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2013 Ale wina niskiego "Snr" może być winą routera czy bardziej dostawcy internetu ? W piątek kumpel wyjeżdża na weekend i powiedział że mi pożyczy router (on ma neta 20MB) i chodzi mu bardzo dobrze a mieszka 4 domu bliżej. Także jeśli zmienię router i będzie to samo to mam zadzwonić do TP i co powiedzieć ? Nie znam się na tym także możecie mnie nakierować Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borsuczy_król Opublikowano 16 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2013 To samo co nam tutaj... że Ci często zrywa połączenie, że sprawdzałeś na 2 routerach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...