Ł@p@ Opublikowano 21 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2003 Witam. Zastanawiam sie wlasnie nad kupnem swojego pierwszego wodnego chlodzenia. Jestem niestety laikiem w tym temacie (kazdy na poczatku taki byl) wiec prosze o rade: Znalazlem na allegro taka oferte: http://allegro.pl/show_item.php?item=13932807 Czy cos takiego jest warte swoich pieniedzy? Wybralem akurat ta oferte gdyz koles jest z mojego miasta wiec w razie czego pewnie pomogłby mi w instalacji... A moze macie jakies inne propozycje w co zainwestować i nie "wtopić" :lol: kasy. moge wydac na max 120zł Głównie chodzi mi o to zeby komp cicho pracowal- to jest najwazniejsze. Mam lekki sen i obecnie nie moge zostawic kompa właczonego na noc :( Dziekuje za rady i wyrozumiałosc. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
UfoK Opublikowano 21 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2003 Pod żadnym pozorem tego nie kupuj. Wpisz w wyszukiwarce CPC to dowiesz się dlaczego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 21 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2003 to jest CPC 12db przez internet kosztuje 99pln montaz jest dziecinnie prosty czy warto,hmm mam takiego proca jak ty i mam CPC (blok) i mowie ze do tego proca to sie nie nadaje na grafike owszem znalazlem zastosowanie dla swojego sprzetu,zamontuje na K6-2 a do Athlona inny blok i przewody o wiekszej srednicy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
UfoK Opublikowano 21 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2003 to jest CPC 12db przez internet kosztuje 99pln montaz jest dziecinnie prosty To jest akurat CPC 16db. Tak czy siak i tak wiadomo ile to jest warte. Niewiele. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 21 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2003 to jest CPC 12db przez internet kosztuje 99pln montaz jest dziecinnie prosty To jest akurat CPC 16db. Tak czy siak i tak wiadomo ile to jest warte. Niewiele.wlasciwie to niewiadomo jakie jest bo raz pisze o pompce 600l/h ,a innym razem 250l/h Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ł@p@ Opublikowano 21 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2003 OK, skoro montaz jest prosty wiec bardziej sklaniam sie w kierunku aukcji http://allegro.pl/show_item.php?item=14035052 Ten sprzedajacy wydaje sie bardziej fachowy. Myslicie ze to dobry interes? Samodzielne skladanie i kupowanie podzespolow raczej odpada- brak czasu i umiejetnosci :). Pozatym poczytalem archiwum i zauwazylem ze samodzielne skladanie (zapewne dające lepsze efekty) przysparza dosyc duze wydatki. A ja chce sie zmiescic w tych ok. 100zł... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 21 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2003 OK, skoro montaz jest prosty wiec bardziej sklaniam sie w kierunku aukcji http://allegro.pl/show_item.php?item=14035052 Ten sprzedajacy wydaje sie bardziej fachowy. Myslicie ze to dobry interes? Samodzielne skladanie i kupowanie podzespolow raczej odpada- brak czasu i umiejetnosci :). Pozatym poczytalem archiwum i zauwazylem ze samodzielne skladanie (zapewne dające lepsze efekty) przysparza dosyc duze wydatki. A ja chce sie zmiescic w tych ok. 100zł... Ale to ciągle pozostaje CPC :( Dobre na start, ale teraz lato, zacznij jakiejś chłodniczki szukać :) Poza tym wpisz sobie CPC w wyszukiwarkę tweaka, bo jest cały duży post o tym ,jak blok z CPC się rozlutował i zniszczył komuś połowę kompa... PS- jak już musisz, kup to prosto do Pamuły: www.cpc.pl (tfu...tfu...tfu...) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ł@p@ Opublikowano 21 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2003 no ale czy jest inna alternatywa za 100zł? obawiam sie ze nie. Strasznie mi zalezy zeby bylo cicho w pokoju Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 21 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2003 No nie ma. Ja tylko mówię, że cudów się po tym nie spodziewaj, zwłaszcza teraz, w lecie. Kup to CPC, rozejżyj się na szrocie za jakąś chłodniczką, bo bez niej będzie ciężko (na forum jest wystarczająco dużo informacji o chłodniczkach, jaka, jak przygotować, etc) Jak idea chłodzenia wodnego Ci się spodoba, za czas jakiś wymienisz blok na jakiś normalny, a dalej już pójdzie... Jak chcesz kupić CPC, to raczej zestawik 16dB, bo w tym 12dB jest pompka 250l/h, a to jest duuużo za mało, zwłaszcza że bloczek ma cienkie wloty i węże również...16dB ma chyba 600l/h, różnica w cenie 10zł (99vs109) na stronie Krzysia Pamuły (świeć panie nad jego duszą) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M79 Opublikowano 21 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2003 Lapa, lepiej tego nie kupuj. Pamietaj biedny placi dwa razy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ituriel Opublikowano 21 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2003 Tak dla off topicu - spotkalem sie z dwoma rozwinienciami inicjalow KP Krzysztof Pamula - forum tweak/allegro Krzysztof Piotrowski - list od CPC - podczas zamawiania waterdosu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pilek Opublikowano 21 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2003 Jak nie masz większych problemów to daj se spokój z tym CPC i lepiej uzbieraj na chłodzenie wodne a nie na to BADZIEWIE !!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicky Opublikowano 21 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2003 Niestetuty za 100pln nie zrobisz sensownego WC jeżeli nie masz więcej kapuchy to kup porządny cooler, napewno lepiej na tym wyjdziesz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ł@p@ Opublikowano 21 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2003 Dzieki za podpowiedzi. Przeczytalem sobie ten wątek o zalanym kompie przez CPC. To rzeczywiscie straszne badziewie. nie kupuje tego Jeszcze raz dziekuje!!! bez tego forum bylbym juz totalnym lamerem. thx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicky Opublikowano 21 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2003 Dzieki za podpowiedzi. Przeczytalem sobie ten wątek o zalanym kompie przez CPC. To rzeczywiscie straszne badziewie. nie kupuje tego Jeszcze raz dziekuje!!! bez tego forum bylbym juz totalnym lamerem. thx Pociesze cie mój pierwszy topic "Co sądzicie o CPC", znalazłem stronke z cpc i tak sie podjarałem że omały włos tego nie kupiłem. A swoją drogom to niezłe baty zebrałem za to że nie spokrzytałem z opcji szukaj Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rosio Opublikowano 22 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2003 Dzieki za podpowiedzi. Przeczytalem sobie ten wątek o zalanym kompie przez CPC. To rzeczywiscie straszne badziewie. nie kupuje tego Jeszcze raz dziekuje!!! bez tego forum bylbym juz totalnym lamerem. thx nie jestem zwolennikiem CPC ale tak szczerze mowiac to kompa mozna zalac posiadajac inny zestaw (np home mode), Takze CPC nie jest wyznacznikiem zalaznego kompa i mysle ze jesli chodzi ci tylko i wylacznie o cisze to ten zestaw na poczatek moze byc BTW tylko 16db i kup koniecznie na szrocie nagrzewniczke do niego :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kisio Opublikowano 22 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2003 to już lepiej dołóż te 30 zeta i kup jakiś zestawik z bloki.republika.pl.. zawsze lepszy początek niż cpc... przynajmniej blok sie do cegoś będzie nadawał a nie do k6 400 ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
killah Opublikowano 22 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2003 Za 120 zł to se kup spire FR2 i pare cichych wentylatorów... te aluminiowe spire'y są fajne zrób sobie fanbusa albo odrazu puść na 5/7v. Zasilacz masz chyba cichy jak nie to też spowolnij wiatrak. Za tą kase o sensownym wc możesz zapomnieć... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 22 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2003 to już lepiej dołóż te 30 zeta i kup jakiś zestawik z bloki.republika.pl.. zawsze lepszy początek niż cpc... przynajmniej blok sie do cegoś będzie nadawał a nie do k6 400 ;)K6-2 450 :P docelowo @ 600MHz btw:nie bylo K6 400MHz ,bo to by bylo najwieksze o/c na swiecie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...